Afacerile din comerţul cu autovehicule au crescut cu 3,9% în primele 8 luni

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut, pe serie brută, cu 3,9%, în primele opt luni faţă de perioada similară din anul anterior, iar volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a urcat cu 30%, potrivit datelor publicate luni de Institutul Naţional de Statistică.
AGERPRES - lun, 17 oct. 2022, 13:05
Afacerile din comerţul cu autovehicule au crescut cu 3,9% în primele 8 luni

Astfel, în perioada 1 ianuarie -31 august 2022 comparativ cu perioada similară din 2021, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a fost influenţată de creşterea cifrei de afaceri la: comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+7,3%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+6,5%), comerţul cu autovehicule (+3,1%) şi activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+1,1%), scrie Agerpres.

Pe serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor a crescut cu 2,6%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în perioada 1 ianuarie -31 august 2022 a înregistrat o cifră de afaceri cu 30% mai mare comparativ cu perioada 1 ianuarie -31 august 2021, influenţată de majorarea cifrei de afaceri la: activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+38,4%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+32,3%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+23,2%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+23,1%) şi activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+22,5%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1 ianuarie -31 august 2022, a înregistrat o cifră de afaceri cu 34% mai mare comparativ cu perioada similară a anului precedent.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna august 2022, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 0,9%, ca urmare a scăderii înregistrate la comerţul cu autovehicule (-3,5%). Creşteri au înregistrat: comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+8,3%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+2,7%) şi activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+0,3%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2022, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 2%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna august 2022, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o creştere cu 4,3%, datorită creşterilor înregistrate la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+8,9%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+4,6%) şi la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+1,6%). Scăderi au înregistrat serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-4,9%) şi activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-0,1%).

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2022, faţă de luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 2,7%.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna august 2022, comparativ cu luna august 2021, a înregistrat o creştere cu 8,5%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+14,8%), comerţul cu autovehicule (+12,5%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+4,5%) şi la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+1,2%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2022, a înregistrat o creştere cu 8,6% faţă de luna august 2021.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna august 2022, a înregistrat o cifră de afaceri cu 15,5% mai mare comparativ cu luna august 2021, datorită creşterilor înregistrate la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+31,9%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+27,4%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+24,1%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+16,9%) şi la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+4,8%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2022 a crescut cu 19%, comparativ cu luna august 2021.

Te-ar mai putea interesa și
Șeful ACEA  atrage atenția asupra riscurilor pe care și le asumă Europa în domeniul industriei auto
Șeful ACEA atrage atenția asupra riscurilor pe care și le asumă Europa în domeniul industriei auto
Luca de Meo, CEO al grupului Renault și președinte al ACEA, a transmis un mesaj politicienilor europeni în care le atrage atenția asupra deciziilor greșite care vor influența industria auto și......
Cargus își completează echipa de conducere, cu obiectivul de a consolida compania în următorii ani
Cargus își completează echipa de conducere, cu obiectivul de a consolida compania în următorii ani
Cargus, unul dintre cei mai mari jucători din industria de curierat din România, își consolidează echipa prin recrutarea ...
INS: Valoarea activelor fondurilor de pensii era de aproape 95 de miliarde de lei la sfârșitul lui 2021
INS: Valoarea activelor fondurilor de pensii era de aproape 95 de miliarde de lei la sfârșitul lui 2021
Valoarea totală a activelor fondurilor celor doi piloni de pensii era de 92,478 de miliarde de lei, la sfârşitul anului ...
Pavăl Holding își extinde business-ul cu blocuri ceramice. Cumpără un producător din Bihor de la un grup de investitori italieni
Pavăl Holding își extinde business-ul cu blocuri ceramice. Cumpără un producător din Bihor de la un grup de investitori ...
Producătorul de blocuri ceramice Cemacon SA, parte a grupului Pavăl Holding, intenționează să preia Euro Cărămida ...