Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete au crescut, în primele 11 luni din 2014, cu 2,4%

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut, în primele 11 luni din 2014, faţă de perioada similară din 2013, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 2,4%, respectiv cu 2,7%, conform datelor publicate, miercuri, de Institutului Naţional de Statistică (INS).
Economica.net - mie, 14 ian. 2015, 08:52
Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete au crescut, în primele 11 luni din 2014, cu 2,4%

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut atât ca serie brută, cu 1,5%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,6%, scrie Agerpres.

În luna noiembrie 2014, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut faţa de luna precedentă ca serie brută cu 2,3% şi a crescut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 2,7%.

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a scăzut faţă de luna octombrie ca serie brută cu 5,3% şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a crescut cu 1,0%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului 2013, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut ca serie brută cu 0,5% şi a crescut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 2,6%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut atât ca serie brută cu 0,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,8%.

În noiembrie 2014, comparativ cu octombrie 2014, afacerile pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută a înregistrat o scădere cu 2,3%, provenită de la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente, întreţinerea şi repararea motocicletelor (-29,5%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-5,2%) şi activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (-5,0%). Comerţul cu autovehicule a crescut cu 1,2%.

Afacerile din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna noiembrie 2014, comparativ cu luna octombrie, a înregistrat o creştere cu 2,7%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, în luna noiembrie 2014 faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri, serie brută, a înregistrat o scădere cu 5,3%, provenită de la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-9,5%), activităţile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blănurilor (-9,3%), agenţiile turistice şi tur-operatorilor (-5,7%) şi serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-2,5%). Creşteri au înregistrat activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (1,7%).

Volumul cifrei de afaceri, pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna noiembrie 2014 faţă de luna precedentă a înregistrat o creştere cu 1%.

În noiembrie 2014, comparativ cu noiembrie 2013, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat pe total o scădere cu 0,5%, din cauza comerţului cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (-22,8%), activităţilor de întreţinere şi repararea autovehiculelor (-3,8%) şi comerţului cu autovehicule (-0,6%). Comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule a crescut cu 0,6%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna noiembrie 2014, a înregistrat, pe total, o creştere cu 2,6% faţă de luna noiembrie 2013.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna noiembrie 2014 a înregistrat o cifră de afaceri cu 0,6% mai mare comparativ cu luna noiembrie 2013, provenită în principal de la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+28%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+11,1%) şi activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+4,0%). Scăderi au înregistrat activităţile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blănurilor (6,9%) şi activităţile hotelurilor şi restaurantelor (6,6%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna noiembrie 2014 a crescut cu 0,8% comparativ cu luna noiembrie 2013.

În primele 11 luni din 2014, comparativ cu perioada similară din 2013, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a crescut cu 2,4%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (3,4%) şi comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (2,3%). Scăderi s-au înregistrat la activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (1,1%) şi comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (0,4%).

În perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2014, comparativ cu intervalul similar din 2013, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 2,7%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în primele 11 luni din 2014 a înregistrat o cifră de afaceri cu 1,5% mai mare comparativ primele 11 luni din 2013, provenită de la activităţi ale hotelurilor şi restaurantelor (+4,3%), servicii de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+2,9%) şi activităţi de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blănurilor (+0,7%). Scăderi au înregistrat activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (2,6%) şi activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (2,2%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în primele 11 luni din 2014 a înregistrat o cifră de afaceri cu 1,6% mai mare comparativ cu primele 11 luni din 2013.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...