Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete, cu 6,7% mai mari în primele şase luni din acest an

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut, în primele şase luni din acest an, faţă de perioada similară din 2018, atât ca serie brută cu 6,7%, cât şi ca serie ajustată, în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 6,5%, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS) publicate marţi, scrie Agerpres. 
Economica.net - mar, 13 aug. 2019, 06:33
Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete, cu 6,7% mai mari în primele şase luni din acest an
Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2019 faţă de aceeaşi perioadă din anul anterior atât ca serie brută cu 15,7%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 15,7%. 

Potrivit INS, volumul cifrei de afaceri a crescut în primele şase luni la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+43,4%), la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+8,6%), la comerţul cu autovehicule (+5,8%) şi la întreţinerea şi repararea autovehiculelor (+3,7%). 

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2019 a înregistrat o cifră de afaceri cu 15,7% mai mare comparativ cu perioada 1 ianuarie -30 iunie 2018, creştere susţinută de activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+24,9%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+20,2%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+14,8%) şi de activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+6,6%). Cifra de afaceri din activitatea agenţiilor turistice şi tur-operatorilor a scăzut cu 8,9%. 

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate în perioada 1 ianuarie -30.VI.2019 a înregistrat o cifră de afaceri cu 15,7% mai mare comparativ cu perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2018. 

Potrivit datelor INS, volumul total al cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna iunie 2019, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat un declin de 3,1% ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (-15%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-5,2%), activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-3,5%) şi la comerţul cu autovehicule (-1,8%). 

Volumul total al cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2019, comparativ cu luna precedentă a înregistrat o creştere cu 0,4%. 

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna iunie 2019, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o creştere cu 1,4% datorată creşterilor înregistrate la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+5,4%) şi la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+1,1%). 

Scăderi ale cifrei de afaceri s-au înregistrat la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-8,7%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-2,3%) şi la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (-0,2%). 

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2019 faţă de luna precedentă, a înregistrat o scădere de 0,6%. 

De asemenea, volumul total al cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna iunie 2019, comparativ cu luna iunie 2018 a înregistrat o creştere cu 6,7% datorată creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+17,9%), comerţul cu autovehicule (+7,1%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+6,3%) şi la activităţile de întreţinerea şi repararea autovehiculelor (+5,1%). 

Volumul total al cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2019 a înregistrat o creştere cu 9,2% faţă de luna iunie 2018. 

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna iunie 2019 a înregistrat o cifră de afaceri cu 12,8% mai mare comparativ cu luna iunie 2018, creştere susţinută de activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+24,3%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+23,5%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+14,8%) şi de activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+0,5%). Cifra de afaceri din activitatea agenţiilor turistice şi tur-operatorilor a scăzut cu 16,1%. 

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2019 a crescut cu 14,1% comparativ cu luna iunie 2018. 

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...