Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete, în creştere cu 6,9%, în primele nouă luni

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor a crescut cu 6,9% ca serie brută, în primele 9 luni din 2018, comparativ cu perioada similară din anul 2017, tot pe creştere fiind şi volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei, care a avansat, ca serie brută, cu 5,6%, potrivit datelor publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică.
Economica.net - mar, 13 nov. 2018, 10:07
Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete, în creştere cu 6,9%, în primele nouă luni

În această perioadă, afacerile pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, ca serie brută, au fost pe plus datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+31,4%), comerţul cu autovehicule (+15%) şi la activităţile provenite din comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+1,2%). Scăderi au înregistrat activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (-12,1%).

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, aceste afaceri au crescut cu 8,2%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, a urcat cu 5,6% comparativ cu perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2017, creşterea provenind de la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+7,9%), activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+6,0%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+5,9%) şi de la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+4,3%). Activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană au scăzut cu 2,3%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, serviciile de piaţă prestate populaţiei au crescut cu 5%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna septembrie 2018, comparativ cu luna septembrie 2017, s-a diminuat cu 3,9% din cauza scăderilor înregistrate la activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (-19,2%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-8,8%). Creşteri au înregistrat comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+50,7%) şi comerţul cu autovehicule (+2,2%).

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, afacerile din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, în luna septembrie 2018, au înregistrat o scădere cu 1,6% faţă de luna septembrie 2017.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna septembrie 2018, a înregistrat o cifră de afaceri cu 7,8% mai mare comparativ cu septembrie 2017, provenită de la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+16%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+11,9%) şi de la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+4,9%). Scăderi au înregistrat activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (-13,0%) şi activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-4,3%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în septembrie 2018, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 0,6%, ca urmare a creşterii înregistrate la comerţul cu autovehicule (+6,7%).

Scăderi au înregistrat comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (-9,8%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-9,2%) şi activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (-0,5%).

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în septembrie 2018, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o scădere cu 7,6% pe fondul scăderilor înregistrate la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-15,6%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-9,4%) şi la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-5,4%). Creşteri au înregistrat activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+2,6%) şi activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+2,4%).

 

Te-ar mai putea interesa și
Tajani: Dacă Ucraina pierde, Putin nu se va aşeza niciodată la masa tratativelor de pace
Tajani: Dacă Ucraina pierde, Putin nu se va aşeza niciodată la masa tratativelor de pace
 Dacă Ucraina pierde războiul, preşedintele rus Vladimir Putin nu va negocia niciodată pacea, a declarat joi şeful diplomaţiei italiene, Antonio Tajani, în deschiderea reuniunii miniştrilor......
Ce ar trebui să facă restaurantele pentru a putea recicla ambalajele cu garanție. Jucătorii HoReCa sunt nemulțumiți de sistem
Ce ar trebui să facă restaurantele pentru a putea recicla ambalajele cu garanție. Jucătorii HoReCa sunt nemulțumiți ...
Restaurantele și hotelurile își vor putea stabili singure un calendar prestabilit în care ambalajele cu garanția de ...
HiSky a primit licență de operare în Canada și ar putea lansa zboruri directe spre Montreal și Toronto
HiSky a primit licență de operare în Canada și ar putea lansa zboruri directe spre Montreal și Toronto
HiSky, a obținut licența de operator aerian străin, oferită de Agenția Canadiană de Transport, care îi oferă permisiunea ...
Zinchuk, BERD: În ultimii 30 de ani, BERD a oferit peste un miliard de euro pentru investiţii în România
Zinchuk, BERD: În ultimii 30 de ani, BERD a oferit peste un miliard de euro pentru investiţii în România
România a utilizat fonduri din partea Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) de peste un miliiard ...