1EUR = 4.7536 RON | Bucureşti 23 º

Companii

Afacerile din industrie au crescut în primul trimestru cu 4,8%, datorită industriei prelucrătoare

Cifra de afaceri din industrie pe total, piaţa internă şi externă, a crescut în primul trimestru, în termeni nominali, cu 4,8% comparativ cu perioada similară din 2012, datorită avansului de 5,1% al industriei prelucrătoare, potrivit datelor INS.

13 mai, 2013 | Mediafax

În perioada analizată, industria extractivǎ a scǎzut cu 2,3%, se arată într-un comunicat al Institutului Naţional Statistică (INS).

Pe marile grupe industriale, creşteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în industria bunurilor de capital (13,6%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (8,1%), industria bunurilor intermediare (5,6%) şi industria bunurilor de uz curent (0,6%). Industria energetică a scǎzut cu 13,5%.

În martie, comparativ cu februarie, cifra de afaceri a crescut pe total industrie cu 5%, ca urmare a evoluţiei pozitive înregistrate de industria extractivă (5,2%) şi de cea prelucrătoare (5%).

În marile sectoare industriale s-au înregistrat creşteri în industria bunurilor intermediare (12,9%), în industria bunurilor de uz curent (10,8%), în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (7%) şi în industria bunurilor de capital (2,2%). Industria energetică a raportat o reducere cu 29,1%.

Raportată la martie 2012, cifra de afaceri din industrie a coborât pe ansamblu cu 2,9%, datorită scăderilor din industria extractivǎ (9,8%) şi din industria prelucrătoare (2,6%).

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO