1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 12 º

Companii

Afacerile din industrie au scăzut în ianuarie cu 3,4% faţă de ultima lună a anului trecut

Cifra de afaceri din industrie pe total piaţa internă şi piaţa externă a scăzut în ianuarie, în termeni nominali, faţă de luna precedentă cu 3,4%, dar comparativ cu prima lună a anului trecut este mai mare cu 5,2%, potrivit datelor anunţate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).

11 mar, 2013 | Mediafax

Evoluţia a fost determinată de scǎderea înregistrată de industria prelucrătoare (de 3,6% comparativ cu decembrie 2012). Industria extractivă a crescut cu 0,5%.

"Pe marile grupe industriale s-au înregistrat scǎderi (faţă de decembrie, n.r.) în sectoarele: industria bunurilor de uz curent (-13,2%), industria energetică (-9,8%) şi industria bunurilor de folosinţă îndelungată (-4,7%). Creşteri s-au înregistrat în sectoarele: industria bunurilor de capital (+2,5%) şi industria bunurilor intermediare (+1,2%)", se arată într-un comunicat al INS.

Faţă de ianuarie 2012, industria prelucrătoare a urcat cu 5,6%, iar cea extractivǎ a scăzut cu 2,9%.

Creşteri s-au înregistrat în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (12,3%), industria bunurilor de capital (8,8%), a bunurilor de uz curent (4,8%), industria bunurilor intermediare (2,7%) şi cea energetică (2%).

INS a anunţat, de asemenea, că în ianuarie comenzile noi din industrie, pe total piaţa internă şi piaţa externă, au crescut în termeni nominali faţǎ de luna precedentă cu 6,7%, dar faţă de ianuarie 2012 sunt mai mici cu 7,4%.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO