Afacerile Electroputere VFU Paşcani au urcat de 3,6 ori în primele trei luni, la aproape 32 mil. lei

Compania Electroputere VFU Paşcani (RMAR), fosta Remarul Paşcani şi parte a Grupului Feroviar Român controlat de omul de afaceri Gruia Stoica, a înregistrat în primul trimestru o cifră de afaceri de 31,8 milioane lei (7,2 milioane euro), de 3,6 ori peste cea din perioada similară a anului trecut.
Economica.net - mie, 10 iul. 2013, 20:43
Afacerile Electroputere VFU Paşcani au urcat de 3,6 ori în primele trei luni, la aproape 32 mil. lei

În primele trei luni din 2012, compania a consemnat o cifră de afaceri de 8,8 milioane lei, faţă de 7,9 milioane lei în primul trimestru din 2011.

Veniturile şi cheltuielile au înregistrat o dinamică similară, urcând cu câte 36%, la 29,1 milioane lei (6,6 milioane euro) şi, respectiv, la 28,7 milioane lei (6,5 milioane euro), reiese dintr-un raport transmis, miercuri, de companie pieţei Rasdaq a Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Constructorul de material rulant nu menţionează factorii care au influenţat principalii indicatori financiari.

În primele trei luni ale anului trecut, compania a consemnat venituri de 18,4 milioane lei şi cheltuieli de 18,2 milioane lei.

Profitul net din primul trimestru din 2013 a fost de 319.000 de lei (73.000 de euro), faţă de 120.000 de lei în aceeaşi perioadă din 2012.

Remarul Paşcani şi-a schimbat denumirea în Electroputere VFU la finele lunii martie, după ce Gruia Stoica a cumpărat la sfârşitul anului trecut divizia de producţie locomotive a Electroputere Craiova (EPT).

În a doua parte a lunii iunie, Grup Feroviar Român a fost declarat câştigător în procesul de privatizare a CFR Marfă, oferind un preţ de 202 milioane euro pentru pachetul de 51% din acţiuni şi asumându-şi investiţii de 900 milioane lei plus 1,5 milioane euro investiţii de mediu.

Grup Feroviar Român este al doilea mare operator de transport feroviar de marfă din România şi face parte din grupul Grampet, controlat de Stoica.

Grupul este cel mai mare jucător privat din sectorul transportului feroviar din România şi unul dintre principalii competitori la nivelul Europei Centale şi de Sud-Est, asigurând servicii de transport şi logistică în mai multe ţări europene.

Stoica deţine prin Grup Feroviar Român aproape 91% din acţiunile Electroputere VFU.

Cea mai recentă tranzacţie cu acţiunile Electroputere VFU a fost realizată luni, la preţul de 2,35 lei/titlu, cu 4,08% sub cotaţia anterioară. La acest preţ, capitalizarea companiei este de 27,2 milioane lei (6,1 milioane euro).

Te-ar mai putea interesa și
Eurostat: România continuă să se apropie de media UE la capitolul consum
Eurostat: România continuă să se apropie de media UE la capitolul consum
Consumul individual efectiv (AIC - un indicator al nivelului bunăstării gospodăriilor) per capita, exprimat în paritatea puterii de cumpărare standard (PPS), varia în anul 2023 între 70% din......
CE: România se confruntă cu dezechilibre excesive, pe fondul deficitelor guvernamentale mari şi în creştere
CE: România se confruntă cu dezechilibre excesive, pe fondul deficitelor guvernamentale mari şi în creştere
Conform pachetului de primăvară din cadrul semestrului european 2024, pregătit de Comisia Europeană, România se confruntă ...
Bosch Tech Day 2024: Îmbinarea hardware – software definește mobilitatea viitorului
Bosch Tech Day 2024: Îmbinarea hardware – software definește mobilitatea viitorului
Sistemele de frânare și de direcție „by wire”, serviciile bazate pe date sau controlul electronic avansat al suspensiilor, ...
Centrele de meditaţii la matematică Mathnasium intră în România printr-un contract de master franciză cu Dana Bănică, master francizat Logicool
Centrele de meditaţii la matematică Mathnasium intră în România printr-un contract de master franciză cu Dana Bănică, ...
Mathnasium Learning Centers, o franciză cu peste 1.100 de centre de meditaţii la matematică în întreaga lume, intră ...