Afacerile eMAG.ro au crescut anul trecut cu 13,8%, la 165 milioane euro

Magazinul online eMAG.ro a avut anul trecut o cifrã de afaceri de 165 milioane euro, în creştere cu 13,8% faţă de 2011, a declarat Iulian Stanciu, directorul general al Dante International, compania care gestionează site-ul.
Economica.net - mie, 22 mai 2013, 09:02
Afacerile eMAG.ro au crescut anul trecut cu 13,8%, la 165 milioane euro

La nivelul anului 2011, afacerile eMAG.ro au crescut cu 42%, la 145 milioane de euro.

„2012 a fost cel mai bun pentru Dante International, am acumulat experienţă şi am atras un partener puternic, grupul sud-african Naspers. De asemenea, am extins gama de produse disponibile pe emag.ro şi ne-am extins în Bulgaria, experienţă pe care o vom replica şi în alte ţări din zonă”, a afirmat Stanciu într-o conferinţă.

El a adăugat că intrarea Naspers în acţionariatul Dante Internaţional va aduce stabilitate şi va permite companiei să îşi facă planuri şi să investească pe termen lung

„În 2012, investitiţiile noastre au totalizat 5,5 milioane de euro, respectiv 3,3% din cifra de afaceri. Din totalul investitiţiilor, 3 milioane de euro am alocat pentru infrastructura IT&C a companiei, iar două milioane de euro în logistică”, a spus Stanciu.

La finele lunii iulie 2012, Naspers a anunţat că a preluat 70% din acţiunile Dante International. Valoarea tranzacţiei nu a fost dată publicităţii.

Anul trecut, piaţa locală electroIT a crescut cu 4,5%, la 1,25 miliarde de euro.

„Piaţa de profil va continua să crească şi în anii următori, dar nu într-un ritm alert”, a afirmat Stanciu.

Potrivit datelor Dante International, piaţa eletroIT va creşte cu 4%, la 1,3 miliarde de euro în acest an, iar în 2014 la 1,4 miliarde de euro.

Stanciu a afirmat că, pentru acest an, afacerile eMAG.ro se vor apropia de 200 milioane de euro, iar peste cinci ani la un miliard de euro.

„Creşterea eMAG.ro va fi susţinută din extinderea gamei de produse din ofertă, cum ar fi fashion, cosmetice, anvelope şi piese auto şi FMGC. De asemenea, extinderea eMAG.ro în alte ţări din zonă va aduce un plus la creşterea volumului de afaceri”, a spus şeful companiei.

El a adăugat că Dante International a încheiat anul 2012 „pe plus”, profitul operaţional situându-se la 2% din cifra de afaceri.

Dante International a bugetat pentru acest an investiţii de circa şase milioane de euro, fonduri care vor susţine extinderea numărului de magazine de prezentare şi pregătirea salariaţilor.

„Peste circa doi ani vom deschide, în jurul Capitalei, cel mai mare depozit al eMAG.ro, care va avea o suprafaţă de aproape 100.000 de metri pătraţi, de zece ori mai mare decât a celui actual”, a spus reprezentantul Dante.

Datele companiei arată că eMAG.ro a vândut, în 2012, câte un produs la fiecare 10 secunde, cea mai mare comandă, de 33.000 de euro, fiind realizată de o persoană fizică.

Cel mai scump produs comandat a fost o imprimantă de format mare (plotter) de 18.000 euro.

„Cea mai dificilă comandă de livrat a fost o combină şi un televizor în localitatea Mila 23, iar cea mai îndepărtată comandă, către Beba Veche, la 662 kilometri”, a spus Stanciu.

Lansat în 2001 ca un magazin online de sisteme de calcul şi produse de birotică, eMAG este unul dintre cele mai mari magazine online de pe piaţa românească.

Magazinul online este deţinut de Dante International, al cărei acţionar principal este Dante Adnew Retail – 80,67%, MIH Allegro BV (Olanda) – 10,91% şi Radu Apostolescu – 8,42%.

La rândul ei, Dante Adnew Retail SA este controlată de MIH Allegro BV (Olanda) – 73,2% şi Iulian Stanciu – 26,7%.

Te-ar mai putea interesa și
Au început alegerile pentru viitorul C.A. al BNR. Noua conducere va fi numită până cel târziu 1 iulie. Isărescu mai primește un mandat, Leonardo Badea va lua supravegherea bancară-SURSE
Au început alegerile pentru viitorul C.A. al BNR. Noua conducere va fi numită până cel târziu 1 iulie. Isărescu mai ...
A început bătălia pentru posturile din Consiliul de Administrație al BNR. Numirea și validarea noului Consiliu trebuie să aibă loc până la începutul vacanței parlamentare, la data de 1......
Banca Transilvania raportează pentru primele trei luni din an un profit net consolidat de peste 1,1 miliarde de lei, în creștere cu 35%
Banca Transilvania raportează pentru primele trei luni din an un profit net consolidat de peste 1,1 miliarde de lei, în ...
Guprul Banca Transilvania a anunțat astăzi că a obținut un profit net consolidat de 1,1324 de miliarde de lei (+35% față ...
Ploile abundente din Africa de Vest au dus cotațiile la cacao în jos, tendință care ar putea continua
Ploile abundente din Africa de Vest au dus cotațiile la cacao în jos, tendință care ar putea continua
Cotaţiile futures la cacao sunt în scădere, în urma ploilor favorabile pentru recoltele din Vestul Africii şi a analizei ...
Bittnet raportează o pierdere netă de 9,7 milioane de lei pentru primele trei luni ale anului
Bittnet raportează o pierdere netă de 9,7 milioane de lei pentru primele trei luni ale anului
Bittnet Group a încheiat primul trimestru al acestui an cu o pierdere netă de 9,7 milioane de lei, comparativ cu o pierdere ...