Afacerile evoMAG au crescut în 2018, la 21 de milioane de euro. Pentru acest an, estimează un avans de circa 20%

Retailerul evoMAG şi-a majorat anul trecut afacerile cu 15%, la 21 de milioane de euro, pe fondul unei cereri în creștere pentru produsele electro-IT, dar și ca urmare a diversificării portofoliului de produse. În 2018, produsele cele mai vândute au fost telefoanele mobile, tabletele şi laptopurile. Totodată, creșteri substanțiale ale vânzărilor au fost înregistrate şi pe categoriile de televizoare şi sport & fitness.
Economica.net - mar, 19 feb. 2019, 08:46
Afacerile evoMAG au crescut în 2018, la 21 de milioane de euro. Pentru acest an, estimează un avans de circa 20%

„Am înregistrat anul trecut o cerere mai mare din partea clienților pentru anumite categorii vedetă, iar noi am diversificat categoriile de produse și am negociat prețuri mai bune. Pentru anul în curs, ne dorim să dezvoltăm categorii noi de produse, precum sport și fitness, tot ce înseamnă produse destinate unui stil de viață sănătos și pentru casă și grădină. Evident, urmărim și creșterea celorlalte categorii și vom continua să aducem cele mai noi produse, din categoriile deja consacrate”, spune Mihai Pătrașcu, CEO evoMAG.

Anul trecut, evoMAG a înregistrat creșteri importante la vânzările de telefoane mobile și televizoare. Vânzările de televizoare au fost susținute și de Campionatul Mondial de Fotbal de anul trecut, înregistrând vânzări mai mari cu 20% pe această categorie. De asemenea, vânzările de produse din segmentul sport și fitness aproape că s-au dublat anul trecut, pe fondul disponibilității unui număr tot mai mare de produse, al creșterii nivelului de trai și al ofertelor avantajoase oferite clienților.

Valoarea medie a comenzii a crescut anul trecut cu aproximativ 5%, până la 730 de lei, înregistrând o medie de aproape 2 produse per comandă.

Anul trecut, numărul comenzilor realizate de pe dispozitive mobile (telefoane și tablete) a urcat la 40% din numărul total de comenzi plasate, în creştere cu 10 puncte procentuale față de 2017, aproximativ 30% din numărul total de comenzi de anul trecut fiind achitate cu cardul.

Pentru anul în curs, evoMAG mizează pe o cifră de afaceri de 25 de milioane de euro, în creștere cu aproximativ 20% față de anul trecut, prin dezvoltarea categoriilor de produse existente, prin crearea unora noi, prin îmbunătățirea permanentă a serviciilor oferite clienților și prin consolidarea relației cu aceștia.

Totodată, evoMAG estimează pentru anul acesta o creștere semnificativă a categoriilor de produse din segmentul HEALTH, destinate sănătății și menținerii unui stil de viață sănătos. Iar aici intră produsele din categoria electrocasnicelor mici, spre exemplu, sau cele pentru monitorizarea stării de sănătate. 

„Observăm o tendință accentuată spre achiziția de produse dedicate unui stil de viață sănătos și o preocupare din ce în ce mai mare a românilor în această direcție. Dacă luna trecută am observat o preferință a clienților noștri către produse destinate întreținerii sănătății, în special din categoria sport și fitness, luna aceasta vedem un interes crescut către electrocasnice mici, către acele produse care pot înlesni, spre exemplu, prepararea de mâncăruri sănătoase, de sucuri naturale, de piureuri de fructe și legume etc.”, mai spune Mihai Pătrașcu.

evoMAG este companie românească de familie, fondată în 2005, de Mihai Pătrașcu, care ocupă, în continuare, poziția de director general. Magazinul online comercializează peste 170.000 de produse din domeniile IT&C, electrocasnice, auto, de îngrijire personală, sport & fitness, asigurări şi produse destinate nou-născuților.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...