Afacerile grupului Agricola Bacău au crescut cu 5% în primul semestru, la 252,4 milioane de lei

Grupul de firme Agricola Bacău a înregistrat în primul semestru din acest an o cifră de afaceri de 252,4 milioane lei, în creştere cu 5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când rulajul a fost de 240,3 milioane lei.
Economica.net - mar, 24 iul. 2012, 10:54
Afacerile grupului Agricola Bacău au crescut cu 5% în primul semestru, la 252,4 milioane de lei

Agricola Internaţional, cea mai importantă companie a grupului, în care sunt integrate lanţul de producţie al cărnii de pasăre, reţeaua de magazine şi operatorul logistic, a înregistrat în prima jumătate a anului o creştere a cifrei de afaceri cu 7%, la 163,3 milioane lei.

Rezultatele înregistrate se menţin în linia obiectivelor stabilite la începutul anului, se arată într-un comunicat al grupului.

Agricola Bacău a estimat, pentru 2012, o creştere a cifrei de afaceri cu 10% la carnea de pasăre, 12% la semipreparate şi produse ready-meal, 10% la salamuri crude uscate şi preparate fierte afumate. În ceea ce priveşte vânzările de ouă pentru consum, compania se aşteaptă la o creştere de 50%, după ce anul trecut s-au efectuat lucrări de modernizare privind confortul păsărilor, ducând la scăderea producţiei de ouă.

Vânzările de carne de pui au crescut în primele şase luni ale acestui an cu 3%, în volum.

Dacă începutul anului a fost unul dificil, marcat de fenomene meteo extreme (zăpezi foarte mari şi temperaturi extrem de scăzute), în al doilea trimestru a fost necesară dimensionarea ofertei, ţinând seama de bugetele consumatorilor substanţial afectate de vremea dificilă de la începutul anului. Totodată, preţul de achiziţie al materiilor prime a crescut la un nivel nemaiîntâlnit, arată grupul.

Vânzările au urcat, valoric, cu 7%, evoluţie susţinută de creşterea vânzărilor de sortimente cu valoare adăugată, potrivit sursei citate.

„Creşterea vânzărilor la carnea de pasăre face parte din strategia Agricola de a-şi eficientiza activitatea, inclusiv prin creşterea volumelor vândute. În primul semestru volumele de carne de pasăre comercializate au depăşit 15.000 de tone şi cred că până la sfârşitul anului ne vom apropia de ţinta de 35.000 de tone”, a declarat în comunicat Grigore Horoi, preşedintele Agricola Bacău.

În acest an, ca şi în 2011, 20% din producţia de carne de pui va pleca la export, principalele ţări în care este prezentă Agricola Bacău fiind Germania, Olanda, Franţa, Grecia şi Marea Britanie.

Vânzările la categoria salamuri crude uscate şi preparate din carne fierte afumate realizate de Salbac, companie din cadrul grupului, au crescut valoric, în primele 6 luni, cu 10,4% faţă de aceeaşi perioadă din 2011.

La grupa salamurilor crude uscate s-au înregistrat vânzări în creştere cu 14%, în vreme ce preparatele fierte afumate au o uşoară scădere în volum, compensată de avansul în valoare al vânzărilor cu 5%.

La categoria semipreparate şi produse de tip ready-meal, obţinute la fabrica Europrod, în primul semestru s-a înregistrat o creştere a vânzărilor totale cu 22% (un plus de 14% a vânzărilor în volum), pe fondul majorării livrărilor de produse vegetale din perioada Paştelui şi a produselor proaspete tip grill de sezon.

La categoria ouă de consum, în prima jumătate a anului Avicola Lumina Constanţa a comercializat 31,4 milioane ouă, cu 33% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. De asemenea, cifra de afaceri în primul semestru al acestui an este de 17,1 milioane lei, cu aproape 70% mai mare decât cea corespunzătoare perioadei similare a anului trecut.

Agricola Bacău este unul dintre cei mai mari producători de carne de pui din România şi principalul exportator din această categorie. Grupul este controlat de mai mulţi investitori români.

Te-ar mai putea interesa și
Finanţele propun majorarea cotelor de impunere în cazul veniturilor obţinute din jocuri de noroc
Finanţele propun majorarea cotelor de impunere în cazul veniturilor obţinute din jocuri de noroc
Ministerul Finanţelor propune majorarea cotelor de impunere în cazul veniturilor obţinute din jocuri de noroc şi reducerea plafonului neimpozabil pentru veniturile obţinute ca urmare a......
E oficial! Schimbări importante la Codul Fiscal! Impozite și accize mai mari, crește și TVA pentru anumite domenii- DOCUMENT
E oficial! Schimbări importante la Codul Fiscal! Impozite și accize mai mari, crește și TVA pentru anumite domenii- DOCUMENT
Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a publicat proiectul de OUG care modifică mai multe dintre prevederile Codului Fiscal. ...
Parlamentarii au votat schimbări importante pentru toate firmele din România. Ce înseamnă „starea de dificultate” și „acordul de restructurare” și cum pot  salva ele mii de firme anual?
Parlamentarii au votat schimbări importante pentru toate firmele din România. Ce înseamnă „starea de dificultate” ...
Parlamentul României a adoptat, zilele trecute, legea care transpune prevederile Directivei Europene 2019/1023, care introduce ...
A intrat în funcțiune noul mecanism de desemnare a furnizorilor de ultimă instanță (FUI) de energie electrică. În iulie FUI este Electrica Furnizare
A intrat în funcțiune noul mecanism de desemnare a furnizorilor de ultimă instanță (FUI) de energie electrică. În ...
ANRE a publicat lista cu Furnizorii de Ultimă Instanță (FUI) desemnați în funcție de cota de piață, un mecanism nou ...