Afacerile grupului Orange România au scăzut cu 1,2% în trimestrul doi, la 377 milioane de euro. ”Veniturile sunt stabile față de trimestrul doi al anului anterior, fără impactul reducerii ratelor de terminare”

Grupul Orange România, liderul pieţei locale de telecom, anunță că a realizat, în intervalul aprilie – iunie, o cifră de afaceri consolidată în valoare de 377 de milioane de euro, în scădere cu 1,2% față de al doilea trimestru al anului trecut. În primele șase luni din 2023 cifra de afaceri este de 759 de milioane de euro, ușor mai mică față de rezultatul înregistrat în același interval al anului trecut, de 766 milioane de euro.
Lidia Neagu - mie, 26 iul. 2023, 10:46
Afacerile grupului Orange România au scăzut cu 1,2% în trimestrul doi, la 377 milioane de euro. ”Veniturile sunt stabile față de trimestrul doi al anului anterior, fără impactul reducerii ratelor de terminare”

La 30 iunie 2023, Grupul Orange România (Orange România, Orange Romania Communications și Orange Money) oferea servicii mobile către 9,8 milioane de clienți, internet fix în bandă largă către 1,1 milioane de clienți, iar servicii de televiziune prin cablu și satelit către 1,2 milioane de clienți.

”Veniturile sunt stabile în comparație cu trimestrul doi al anului anterior, excluzând impactul reducerii ratelor de terminare. Astfel, rezultatele trimestrului reflectă creșterea vânzărilor de echipamente și ale serviciilor de fibră optică, dar și diminuarea veniturilor în contextul reducerii tarifelor de terminare și al declinului structural al unor servicii care nu mai răspund nevoilor pieței. În primele șase luni din 2023 cifra de afaceri este de 759 de milioane de euro”, arată compania.

Ne aflăm la jumătatea unui an în care am demonstrat din nou că suntem consecvenți în misiunea noastră de a oferi servicii sustenabile de conectivitate și de a fi un partener de încredere în livrarea de servicii digitale integrate. Investițiile constante în rețea ne-au permis să oferim astăzi românilor cel mai rapid internet 5G din România și să continuăm extinderea 4G și a serviciilor fixe. Ne mândrim că putem contribui, dincolo de ofertele comerciale, la proiecte cu impact în reducerea decalajului digital din țară, un exemplu fiind lansarea, de către Fundația Orange, a Orange Digital Center.

Rămânem aproape de clienții noștri, care vor fi mereu în centrul activității Orange România, și le vom furniza în continuare cea mai bună experiență, cele mai bune și accesibile servicii, dar și cele mai noi tehnologii și viteze. Mulțumesc întregii echipe pentru perseverență, dedicare și pentru toate eforturile depuse în aceste 6 luni!”, a declarat Liudmila Climoc, CEO Orange România.

Orange a continuat dezvoltarea rețelei 5G/5G+, iar din iunie clienții din orașele cu acoperire beneficiază de cel mai rapid internet 5G din România, cu viteze ultrarapide de până la 1,5 Gbps. Rețeaua 5G/5G+ s-a extins în acest trimestru în Oradea și Satu Mare, numărul total al orașelor acoperite ajungând la final celui de-al doilea trimestru la 33. Toți clienții cu abonamente Orange sau YOXO au primit acces gratuit, până pe 31 august, la conectivitate 5G, indiferent de pachetele de servicii folosite.

Orange România spune că a intensificat acțiunile de extindere a rețelei, pentru a oferi acces la internet unui număr cât mai mare de români. Astfel, pe parcursul trimestrului doi acoperirea 4G a ajuns la 98,75% din populație, în timp ce rețeaua 4G+ acoperă 81,48% din populație. În ceea ce privește serviciile de internet de mare viteză și TV prin fibră optică, peste 500 de noi localități au fost acoperite în primul semestru al anului.

Servicii digitale: clienții YOXO, din ce în ce mai numeroși

Popularitatea de care se bucură YOXO în rândul clienților, primul abonament de mobil 100% digital din România, fără perioadă contractuală, a dus la o creștere de 60% a utilizatorilor față de T2 2022.”În iunie s-a lansat noul portofoliu de abonamente care a devenit și mai accesibil pentru clienți, iar experiența în aplicația YOXO a fost mult îmbunătățită asigurând extra flexibilitate în gestionarea serviciilor de rețea și roaming”.

Datorită interesului crescut al clienților pentru canale digitale, vânzările online și plățile la distanță au înregistrat o creștere de peste 20% în ultimele 3 luni, în timp ce canalele self service au câștigat din ce în ce mai mult teren.

O bornă importantă a fost atinsă de comunitatea Orange, care a împlinit 4 ani și 44.000 de membri, cu +50% față de T2 2022.

Totodată, compania a mai anunțat că prin programul de economie circulară „Re” – Recumpărare (Buy-Back), Reciclare, Reparare, Recondiționare, în primele șase luni ale anului, au fost colectate 135.000 de telefoane, ce vor intra în economia circulară prin recondiționare sau reciclare.

Te-ar mai putea interesa și
Peste nouă din zece breşe de securitate, detectate în 2023, au fost motivate financiar (analiză)
Peste nouă din zece breşe de securitate, detectate în 2023, au fost motivate financiar (analiză)
Majoritatea breşelor de securitate (94%), descoperite în 2023, la nivel global, au fost motivate financiar, iar peste 70% au fost comise de grupuri de crimă organizată, reiese din datele unei......
CNPP: 11.471 de beneficiari de pensii de serviciu, în aprilie 2024
CNPP: 11.471 de beneficiari de pensii de serviciu, în aprilie 2024
Numărul beneficiarilor de pensii de serviciu a fost, în aprilie 2024, de 11.471 persoane, în creştere cu 184 de persoane ...
Loteria Română: Report de peste 1,85 milioane de euro la Noroc
Loteria Română: Report de peste 1,85 milioane de euro la Noroc
Un report cumulat care depăşeşte 9,25 milioane de lei (peste 1,85 milioane de euro) este în joc la tragerea Noroc de ...
MAI: Între 1 şi 6 mai nu se vor desfăşura activităţi de lucru cu publicul la ghişeu pentru eliberarea de documente
MAI: Între 1 şi 6 mai nu se vor desfăşura activităţi de lucru cu publicul la ghişeu pentru eliberarea de documente
Ministerul Afacerilor Interne (MAI) reaminteşte că, luni şi marţi, serviciile publice comunitare care eliberează permise ...