1EUR = 4.8415 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Afacerile în comerţul cu amănuntul au crescut cu 8,1% în primele patru luni

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, a înregistrat o creştere cu 8,1% în primele patru luni ale acestui an, comparativ cu perioada similară a anului trecut, datorită avansului vânzărilor de produse nealimentare (+10,4%), comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+10,1%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+4,7%), informează Institutul Naţional de Statistică (INS), conform Agerpres.

05 iun, 2019 | Agerpres

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, afacerile în comerţ au înregistrat o creştere cu 8% pe fondul sporirii vânzărilor de produse nealimentare (+10,6%), comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+9,9%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+4,5%).

În aprilie, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut faţă de luna precedentă ca serie brută cu 3,6%, datorită creşterilor înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+6%), comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+3,7%) şi la vânzările de produse nealimentare (+1,3%).

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cifra de afaceri în comerţ a scăzut cu 0,2% din cauza declinului în comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-3,2%) şi în vânzările de produse nealimentare (-1,1%). Vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun au crescut cu 2,3%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut atât ca serie brută cu 7,1% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 6,8%.

Ca serie brută, avansul a fost generat de creşterile înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+9%), vânzările de produse nealimentare (+7,1%) şi la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+4%).

Pe serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, creşterea a fost determinată de vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+7,7%), vânzările de produse nealimentare (+7,6%) şi din comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+2,6%).

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO