1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 4 º

Companii

Afacerile lui Patriciu: MIC.RO şi Minimax merg direct spre faliment

Reorganizarea magazinelor omului de afaceri Dinu Patriciu nu mai este o soluţie, în opinia administratorului judiciar.

09 apr, 2012 | | ECONOMICA.net

„În acest moment, considerăm că trebuie deschisă procedura falimentului. Vom prezenta raportul creditorilor, cel mai probabil la sfârşitul acestei luni şi ei vor decide dacă cele două reţele vor intra în faliment”, a declarat pentru ECONOMICA.NET, Arin Stănescu, partener coordonator al RVA Insolvency Specialist, firma care se ocupă de reorganizarea celor două lanţuri de retail deţinute de omul de afaceri Dinu Patriciu.

Dacă creditorii vor fi de acord cu această măsură ce va fi propusă de RVA, se va trece la vânzarea marfurilor şi vitrinelor frigorifice, nu multe la număr.

Primul magazin MIC.RO a fost deschis în luna aprilie a anului 2010 în București, iar de atunci expansiunea rețelei a continuat cu zeci de deschideri lunar și în marile orașe din provincie. La începutul lunii noiembrie 2011, s-a închis primul MIC.RO, în București, urmat mai apoi de închiderea tuturor unităților din orașul Oradea. Patriciu deţinea în luna septembrie, prin intermediul Mercadia Holland, 830 de magazine Mic.ro, dintre care 720 fixe şi 110 mobile, şi 58 de unităţi Macro şi miniMax.

În 2010, MIC.RO Retail SRL a avut datorii de 38 de milioane de euro, o cifră de afaceri netă de 12,2 milioane de euro și o pierdere netă de 11,9 milioane euro, potrivit datelor disponibile pe site-ul Ministerului Finanțelor.

În august 2010, Dinu Patriciu a cumpărat și rețeaua de magazine miniMAX, iar în 2011 a completat lanțul cu unități MACRO. Anul trecut, lanţul de magazine a înregistrat pierderi de 14,5 mil. lei (3,5 mil. euro) şi datorii de 127 mil. lei, adică peste 30 milioane euro. Cifra de afaceri a depăşit 66 de milioane de euro, potrivit datelor disponibile pe site-ul Ministerului Finanţelor.

Dinu Patriciu a reintrat în acţionariatul reţelei Minimax, când a cumpărat-o în luna august a anului 2010, de la grupul austriac Real4You şi Rainer Exel şi Andreas Kämpf. Austriecii cumpăraseră în 2006 de la Dinu Patriciu reţeaua de retail.

CITEŞTE ŞI:

Patriciu, dator cu 160 de milioane de euro la furnizori

Peste 5.000 de persoane ţepuiţe de MIC.RO

Cele mai mari salarii plătite de Patriciu la MIC.RO

Patriciu are de dat salrii restante de milioane de euro angajaţilor MIC.RO

 

 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO