Afacerile Mechel Târgovişte au scăzut cu aproape 10%, la 773,2 milioane lei

Combinatul siderurgic Mechel Târgovişte (COS) a înregistrat în primele nouă luni o cifră de afaceri în scădere cu aproape 10%, la 773,2 milioane lei (174,4 milioane euro), şi pierderi de 78 milioane lei (17,6 milioane euro), cu 12,6% sub cele din perioada similară a anului trecut.
Economica.net - mie, 14 nov. 2012, 19:52
Afacerile Mechel Târgovişte au scăzut cu aproape 10%, la 773,2 milioane lei

În primele nouă luni ale anului trecut, compania a consemnat o cifră de afaceri de 856,4 milioane lei şi pierderi de 89,2 milioane lei.

Veniturile au scăzut cu 22% în intervalul analizat şi au ajuns la 749,2 milioane lei (169 milioane euro), iar cheltuielile au coborât cu 21,4%, la 827,2 milioane lei (186,6 milioane euro), potrivit informaţiilor transmise, miercuri, de companie Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În primele nouă luni ale anului trecut, Mechel a consemnat venituri de 964,5 milioane lei şi cheltuieli de 1,053 miliarde lei.

Grupul rus Mechel a intrat pe piaţa românească în 2002 şi deţine combinatele Mechel Câmpia Turzii (INSI), Mechel Târgovişte (COS), Ductil Steel Oţelu Roşu, Ductil Steel Buzău, Laminorul Brăila şi Mechel Reparaţii Târgovişte.

Consiliul de Administraţie al Mechel a decis în luna septembrie mai multe măsuri de restructurare a grupului, având ca scop îmbunătăţirea rezultatelor financiare, printre acestea figurând şi scoaterea la vânzare a uzinelor siderurgice deţinute în România, respectiv Mechel Câmpia Turzii, Ductil Steel Buzău, Ductil Steel Oțelu Roșu, Mechel Târgoviste, Laminorul Brăila.

Potrivit cotidianului rus de afaceri Kommersant, grupul rus doreşte să obţină 150 milioane de dolari pe combinatele din România.

Grupul rus a înregistrat o pierdere de 605 milioane de dolari în primul semestru, faţă de un profit de 501 milioane de dolari în aceeaşi perioadă a anului trecut, în contextul deteriorării pieţelor pentru produsele diviziilor de oţel şi minerit şi impactului cursului de schimb.

Potrivit celor mai recente raportări, grupul Mechel deţine 86,6% din acţiunile combinatului din Târgovişte, AVAS are 4,04%, restul de 9,35% din titluri fiind în portofoliile altor acţionari.

Cea mai recentă tranzacţie cu titlurile companiei listată la BVB a fost realizată la 22 octombrie, la un preţ de 0,3335 lei, în creştere nesemnificativă, cu 0,06%. La această cotaţie, compania are o capitalizare de 22,9 milioane lei (5 milioane euro).

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...