Afacerile MedLife cresc în 2012 cu 20%, la 60 mil. euro. În 2013 se estimează un avans de două cifre

Operatorul de servicii medicale private MedLife, controlat de familia Marcu, estimează că va încheia anul 2012 cu afaceri de 58,8 milioane euro, în urcare cu 20% faţă de 2011, iar pentru anul viitor prognozează un avans de două cifre al veniturilor şi că va începe construcţia unui spital de urgenţă.
Economica.net - mie, 12 dec. 2012, 14:13
Afacerile MedLife cresc în 2012 cu 20%, la 60 mil. euro. În 2013 se estimează un avans de două cifre

„Am menţinut un trend ascendent al cifrei de afaceri şi în semestrul doi al anului acesta, fapt care ne-a permis să păstrăm estimările întregului an la valoarea anticipată anterior de 58,8 milioane euro, valoare agregată. Astfel, la nivelul anului 2012, compania raporteză o creştere a veniturilor de 20% faţă de rezultatele de anul trecut, având în acelaşi timp un avans semnificativ faţă de piaţa de profil, care a înregistrat o ascensiune de doar 2-3% în 2012”, se arată într-un comunicat al operatorului.

În 2011, operatorul a raportat afaceri de 50 milioane euro.

Potrivit companiei, creşterea veniturilor s-a datorat în special strategiei de majorare a cotei de piaţă mai ales pe zona de corporate, unde deşi piaţa s-a comprimat cu 8-10% MedLife a avansat constant în ultimii trei anii, cu peste 40%.

Spre deosebire de piaţa corporate, care a scăzut în acest an, piaţa de retail (plătitori cash) a stagnat în 2012 şi în aceste condiţii MedLife a reuşit un avans de 16%. Compania a înregistrat un număr de peste 5.000 pacienţi pe zi în zona de ambulatoriu, faţă de 4.000 pe zi anul trecut, şi de peste 1.500 de pacienţi internaţi pe zi în zona de spital, faţă de 650 pe zi anul trecut. Creşterea numărului de pacienţi este semnificativă, dar nu s-a reflectat proporţional şi în încasările din retail care au crescut mai puţin faţă de anul trecut din cauza scăderii puterii de cumpărare şi, implicit, a veniturilor per client.

„Este probabil pentru prima dată în ultimii ani când criza financiară şi-a pus amprenta şi asupra sectorului medical privat. Puterea de cumpărare a românilor a scăzut, boom-ul investiţiilor de anii trecuţi în unităţi noi sau retehnologizare s-a temperat, iar piaţa în sine a stagnat, sau a crescut cel mult cu 2-3%. În pofida acestor condiţii, MedLife a câstigat semnificativ cotă de piaţă şi a menţinut estimările legate de cifra de afaceri, fiind una dintre companiile cu cea mai bună dinamică a business-ului pe piaţa de profil. Mai mult, au existat premise să ajungem la 60 milioane euro sau chiar să depăşim această cifră, dar fondurile încasate de la CAS au fost sub cele estimate”, a declarat Mihai Marcu, preşedintele Consiliului de Administraţie MedLife.

În 2013, reprezentanţii companiei estimează o creştere cu două cifre.

„Anul viitor piaţa va păstra caracteristicile similare celor din acest an cu toate acestea noi ne propunem să câştigăm în continuare cotă de piaţă şi să creştem cu două cifre. Mai mult, vom susţine şi investiţii care să consolideze poziţia de lider. În acest sens menţionez doar două dintre proiectele importante, Spitalul de Urgenţă MedLife, a căror lucrări de construcţii vor demara în primăvara anului 2013 şi Laboratorul de Genetică Moleculară, altă premieră în sectorul medical privat, care va fi lansat în prima jumătate a anului viitor”, a mai spus Marcu.

MedLife activează pe piaţa din România din 1996, fiind unul dintre cei mai mari operatori privaţi de servicii medicale de pe piaţa locală.

În prezent, MedLife îşi desfăşoară activitatea în nouă hiperclinici din Bucureşti, Timişoara, Braşov şi Arad, opt laboratoare proprii de analize, şase spitale în Bucureşti, Braşov şi Arad, dintre care un spital de Pediatrie, unul de Ortopedie şi unul de Obstetrică-Ginecologie, trei maternităţi în Bucureşti şi în ţară, 28 de centre medicale generaliste în Bucureşti şi în ţară, nouă centre de excelenţă cu specializare unică, şase farmacii proprii reunite sub reteaua PharmaLife, şi în colaborare cu 135 clinici medicale partenere din toată ţara.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Grupul Aquila s-a listat la BVB, în urma celei mai mari Oferte Publice Inițiale derulate pe piața de capital românească
Grupul Aquila s-a listat la BVB, în urma celei mai mari Oferte Publice Inițiale derulate pe piața de capital românească
Aquila, cel mai mare jucător de pe piața de distribuție a bunurilor de larg consum cu peste 26 de ani de experiență, ...
IVECO va livra către Amazon 1.064 de camioane alimentate cu gaze naturale comprimate, pentru flota sa auto din Europa
IVECO va livra către Amazon 1.064 de camioane alimentate cu gaze naturale comprimate, pentru flota sa auto din Europa
IVECO, companie care aparține grupului un brand al CNH Industrial. a anunțat începutul unei noi etape în relația sa ...
Pandemia va întârzia cu un an intrarea României în grupul țărilor cu venituri medii – analiză Euler Hermes
Pandemia va întârzia cu un an intrarea României în grupul țărilor cu venituri medii – analiză Euler Hermes
Criza provocată de pandemia COVID-19 va întârzia cu un an intrarea României în categoria ţărilor cu venituri medii, ...