Afacerile nete ale Dent Estet, liderul pieţei stomatologice, au crescut cu peste 19% şi au depăşit pragul de 10 milioane de euro în 2018

Cifra de afaceri netă a clinicilor Dent Estet, parte a grupului MedLife şi liderul pieţei de servicii stomatologice din ţara noastră, a crescut cu peste 19% în 2018 faţă de nivelul din 2017, la 47,58 de milioane de lei (peste 10 milioane de euro), potrivit informaţiilor comunicate pentru Economica de Oana Taban, CEO şi fondatorul Dent Estet, coroborate cu bilanţurile depuse la Finanţe de firmele din grup. "Odată ce ne-am alăturat grupului MedLife, am primit o mulţime de solicitări de la diverse clinici, atât din Bucureşti, cât şi din ţară, de a face parte din grupul nostru. Momentan există discuţii în derulare şi probabil unele dintre ele vor fi finalizate (concretizate n. red)", a spus Oana Taban într-un interviu acordat pentru Economica.
Cristina Şomănescu - lun, 01 apr. 2019, 18:42
Afacerile nete ale Dent Estet, liderul pieţei stomatologice, au crescut cu peste 19% şi au depăşit pragul de 10 milioane de euro în 2018

Grupul Dent Estet a avut în anul 2018 o cifră de afaceri netă de 47,58 de milioane de lei, arată datele din bilanţurile depuse la Finanţe de firmele din grup, confirmate pentru Economica de oficialii Dent Estet. 

„Odată ce ne-am alăturat grupului MedLife, am primit o mulţime de solicitări de la diverse clinici, atât din Bucureşti, cât şi din ţară, de a face parte din grupul nostru. Momentan există discuţii în derulare şi probabil unele dintre ele vor fi finalizate (concretizate n. red)”, a spus pentru Economica Oana Taban, CEO şi fondatorul Dent Estet.

Amintim că pe 19 aprilie 2016 MedLife a anunţat achiziţia pachetului majoritar al grupului Dent Estet, cel mai mare jucător pe piaţa românească a serviciilor stomatologice, după cifra de afaceri. Ca urmare a finalizării acestei tranzacţii, Oana Taban a păstrat atribuţiile de management în cadrul grupului de clinici dentare. 

„Vom urmări, desigur, evoluţia pieţei, dar şi identificarea de potenţiale oraşe în care putem investi. Cu siguranţă, prezenţa MedLife în acel oraş este importantă în momentul în care vom lua decizia de a deschide noi unităţi”, ne-a mai spus CEO-ul Dent Estet.

Oana Taban: Purtăm discuţii avansate cu medici români care doresc să revină în ţară.

„În acest moment completăm echipa celei mai noi clinici din Bucureşti, dar şi echipele clinicilor din Sibiu. Mai mult, ne propunem să creştem numărul medicilor din clinici, inclusiv cu medici români plecaţi în afara ţării. Spre exemplu, am avut medici români din Anglia, Franţa, China care au aplicat pentru clinicile din Sibiu. Ne bucură să primim aplicaţii ale medicilor români care doresc să revină în ţară, deja purtăm discuţii avansate cu aceştia. Intenţionăm să ne mărim echipa cu aproximativ 30 de medici şi asistente în clinicile din Sibiu, respectiv 10 în clinicile din Bucureşti”, a spus Oana Taban pentru Economica.

Deficit de medici specializaţi în protetică şi estetică dentară pe piaţa românească

Am observat un deficit (pe piaţa românească n. red) în privinţa medicilor specializaţi în protetică şi estetică dentară. Pregătirea şi specializarea acestor medici necesită eforturi susţinute şi un timp îndelungat, iar, în general, aceştia nu au acces la tehnologie digitală sau la materiale de ultimă generaţie, ceea ce înseamnă că nu reuşesc să capete experienţa pe care şi-o doresc, a adăugat Oana Taban.

Motoarele creşterii afacerii Dent Estet în 2019

„De-a lungul timpului, diviziile supraspecializate de estetică şi implantologie dentară au avut o contribuţie importantă în evoluţia business-ului şi estimăm că cererea pentru tratamente cu implant dentar se va menţine, în continuare, pe un trend ascendent. Dezvoltarea numărului de unituri dentare (scaune stomatologice n. red.), numărul de pacienţi în creştere, dar şi transferul de opţiuni către produse şi servicii premium reprezintă, de asemenea, ponderi importante în creşterea business-ului în 2019”, a spus Oana Taban pentru Economica.

Cele mai solicitate servicii ale clinicii sunt tratamentele de implantologie, numărul total de tratamente cu implantul dentar crescând cu 51% în 2018 faţă de 2017, dintre care majoritatea sunt implanturi premium, a adăugat fondatorul Dent Estet.

Tot mai mulţi dintre pacienţii Dent Estet vor să-şi rezolve toate problemele dentare în aceeaşi zi.

„Românii manifestă un interes din ce în ce mai mare pentru tratamente digitale complexe şi se informează dinainte despre tehnologiile şi tratamentele folosite, dar şi despre echipa medicală. Datele noastre arată o schimbare a interesului pacienţilor pentru eficientizarea timpului petrecut la cabinet. Pacienţii preferă şedinţe de tratament mai lungi, în care să beneficieze de rezolvarea mai multor probleme dentare în aceeaşi vizită, decât să se prezinte de mai multe ori, în şedinţe scurte”, a explicat Oana Taban.

Cum arată piaţa de servicii stomatologice din România

„Cu fiecare an, piaţa de stomatologie se maturizează tot mai mult, creşte cu cel puţin 17% de la an la an. Potenţialul de dezvoltare pe acest segment rămâne încă unul extrem de ridicat, deşi piaţa este extrem de fragmentată. Observăm în ultimul timp o tendinţă pe piaţă de formare de lanţuri de clinici, sunt multe clinici care se constituie în jurul altor clinici sau clinici care au un model de succes pe care îl replică şi în alte oraşe. Supraspecializările sunt foarte consistent formate, clinicile trebuie să aibă cel puţin un medic din fiecare specialitate, deoarece un medic cu greu poate acoperi mai mult de două specializări, dacă se doreşte performanţă şi cel mai înalt nivel de calitate a actului medical. Stomatologia digitală cunoaşte o evoluţie din ce în ce mai accelerată, creşte numărul românilor care solicită tratamente complexe şi planuri complexe de tratament”, a conchis Oana Taban.

În prezent, grupul Dent Estet are 10 clinici, dintre care şapte în București (două pentru copii, una pentru adolescenţi, patru pentru adulţi), o clinică pentru copii în Timişoara şi alte două clinici în Sibiu (una pentru adulţi şi cea de-a doua dedicată copiilor).

La mare distanţă de Dent Estet, în topul furnizorilor de servicii dentare private cu cele mai mari afaceri se numără firmele care operează clinicile Dr. Leahu, arată o analiză realizată de Economica pe baza bilanţurilor depuse la Finanţe de firmele cu profil stomatologic din ţara noastră. 

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...