Afacerile Rompetrol Rafinare au stagnat în primele nouă luni, la 3,4 miliarde dolari

Rompetrol Rafinare (RRC) a înregistrat în primele nouă luni o cifră de afaceri în stagnare, la 3,4 miliarde dolari, şi pierderi de 86,1 milioane dolari, cu 25% mai mici faţă de rezultatul negativ de 115 milioane dolari raportat în perioada similară a anului trecut.
Economica.net - joi, 14 nov. 2013, 16:25
Afacerile Rompetrol Rafinare au stagnat în primele nouă luni, la 3,4 miliarde dolari

Pe partea de rafinare, afacerile companiei s-au redus cu 4,5%, de la 3,16 miliarde dolari, la 3,02 miliarde dolari, din cauza scăderii cotaţiilor internaţionale ale produselor petroliere, dar şi a opririi planificate a activităţii de producţie a rafinăriei Petromidia în lunile martie-aprilie.

În acelaşi timp, pierderile din activitatea de rafinare au scăzut cu 11,5%, de la 88,5 milioane dolari la 78,3 milioane dolari.

Vânzările totale de carburanţi au însumat 2,1 milioane tone, nivel similar celui din primele nouă luni din 2012, din care 45% au reprezentat exporturile, iar 55% vânzările pe piaţa internă.

Pe segmentul de distribuţie, care include activitatea subsidiarelor Rom Oil, Rompetrol Downstream, Rompetrol Quality Control, Rompetrol Logistics şi Rompetrol Gas, Rompetrol Rafinare a raportat o cifră de afaceri brută de 2,1 miliarde dolari, în creştere cu 8% de la 1,9 miliarde dolari în primele nouă luni din 2012.

Compania a obţinut pe partea de distribuţie a carburanţilor un profit net de 2,6 milioane dolari, de la pierderi de 26,4 milioane dolari în perioada ianuarie-septembrie 2012.

În sectorul petrochimic, compania a avut o cifră de afaceri brută de 171,4 milioane dolari, cu 4% mai mică faţă de 179 milioane dolari în primele nouă luni ale anului trecut.

Pierderile aferente activităţii de petrochimie au scăzut de aproape două ori, de la 16,1 milioane dolari la 8,5 milioane dolari.

Comunicatul precizează că Rompetrol Rafinare a contribuit în primele nouă luni cu 997 milioane dolari la bugetul de stat.

Rezultatele sunt neauditate şi consolidate, iar raportarea a fost realizată conform Standardelor Internaţionale de RaportareFinanciară (IFRS), potrivit unui comunicat al companiei.

Compania Rompetrol Rafinare parte a grupului Rompetrol, deţinut de compania petrolieră de stat KazMunayGas din Kazahstan.

Te-ar mai putea interesa și
Cafeaua nu se va ieftini prea curând, pentru că fermierii vietnamezi aşteaptă contracte mai avantajoase
Cafeaua nu se va ieftini prea curând, pentru că fermierii vietnamezi aşteaptă contracte mai avantajoase
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales decizia cultivatorilor din Vietnam de a mai aştepta înainte de a-şi vinde......
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general al NATO
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general ...
"Nu este prea târziu ca Ucraina să câştige" în războiul împotriva Rusiei, cu condiţia ca Occidentul să-şi respecte ...
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Mult anticipata și discutata înjumătățire a cantității disponibile de Bitcoin a avut loc în 20 aprilie. Această ...
Grecia exclude trimiterea în Ucraina a unor sisteme de apărare antiaeriană
Grecia exclude trimiterea în Ucraina a unor sisteme de apărare antiaeriană
 Prim-ministrul elen Kyriakos Mitsotakis a declarat că Grecia nu poate oferi Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană ...