Afacerile Rosal (E-Boda) ar putea creşte cu peste 60% în acest an, la 8 milioane de euro

Firma Rosal Import-Export, deţinătoarea brandului de produse IT&C E-Boda, estimează că afacerile se vor situa între 8 şi 9 milioane de euro în acest an, de la 5 milioane de euro în 2012, pe fondul creşterii vânzărilor de tablete.
Economica.net - mar, 23 apr. 2013, 20:40
Afacerile Rosal (E-Boda) ar putea creşte cu peste 60% în acest an, la 8 milioane de euro

„Societatea a încheiat anul 2012 cu afaceri care au depăşit cu puţin pragul de 5 milioane de euro. Pentru acest an mă aştept ca vânzările companiei să se situeze între 8 şi 9 milioane de euro, pe fondul creşterii cererii şi, implict, vânzărilor de tablete, care se vor dubla la nivelul pieţei, până la 400-450.000 de unităţi”, a declarat directorul general al Rosal Import-Export, Alexandru Drăgoiu, într-o conferinţă.

El a adăugat că, în 2012, vânzările de tablete pe piaţa românească au atins 200.000 de unităţi, din care aproximativ 25.000 au fost E-Boda.

„Pentru acest an mă aştept ca Rosal să vândă 70.000 de tablete, estimare care poate varia cu 10.000 de unităţi în plus sau în minus. În primul trimestru al acestui an am vândut aproximativ 15.000 de tablete”, a spus Drăgoiu.

Întrebat cum a încheiat Rosal anul 2012 în privinţa profitului, reprezentantul companiei a spus că rezultatul a fost pozitiv.

„Profitul s-a situat în jurul valorii de un milion de lei şi anticipez că va creşte cu până la 50% în acest an, ţintă dificil de atins în condiţiile în care piaţa este foarte concurenţială”, a spus şeful Rosal.

El a afirmat că, în partea a doua a anului, compania va începe comercializare de telefoane inteligente (smartphone) dual SIM.

„După o analiză de aproape 18 luni, credem că a sosit momentul să intrăm pe acest segment de piaţă. Probabil că la mijlocul anului vom lansa primul terminal sau, în orice caz, până în decembrie”, a spus Drăgoiu.

Rosal a lansat marţi tableta E-Boda Supreme XL400 QC, cu ecran IPS de 10,1 inch şi procesor quad-core de 1,2 GHz.

Tableta va fi comercializată la preţul de 999,9 de lei.

Înfiinţată în 2003, firma Rosal Import-Export este deţinută în cote egale, de câte 50%, de Alexandru Drăgoiu şi Mihai Darie.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Producătorul și distribuitorul ieșean de produse profesionale de curățenie și dezinfecție Misavan a anunțat miercuri ...
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței de plafonare și compensare a facturilor la gaze și energie electrică. Vorbesc despre “grup infracțional organizat”
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței ...
Confederația sindicală “Cartel Alfa” a sesizat DNA În legătură cu adoptarea, de către Guvern, a ordonanței de ...
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Guvernul și-a asumat, în fața Comisiei Europene, să vândă cel puțin 20% din acțiunile deținute de statul român ...