Afacerile Vegis.ro au crescut cu 43% în 2020, la peste 4 milioane de euro

Vegis.ro, cel mai mare magazin online de produse naturiste din România, a derulat anul trecut afaceri de 4,2 milioane de euro, în creştere cu 43% comparativ cu anul anterior.
Lidia Neagu - mie, 12 mai 2021, 12:00
Afacerile Vegis.ro au crescut cu 43% în 2020, la peste 4 milioane de euro

Pentru 2021, Vegis.ro are în plan investiţii de 250.000 de euro, orientate către mutarea într-un nou depozit, ce va asigura menţinerea unui stoc mai mare de produse.

Categoriile de produse care au cunoscut creşteri considerabile în 2020 au fost cele apicole, alimentele bio, suplimentele, cosmeticele şi detergenţii bio. Interesul românilor pentru un stil de viaţă mai sănătos şi mai orientat către natură s-a reflectat şi în numărul mediu de produse incluse într-o comandă – mai mare cu 20% faţă de 2019 -, cât şi în valoarea medie a acesteia, care a crescut cu 15% faţă de perioada pre-pandemie. De asemenea, numărul clienţilor noi care au ales produse naturiste de pe Vegis.ro pentru a-şi susţine imunitatea a crescut cu 50% în 2020 faţă de 2019.

Anul trecut, s-a remarcat şi o creştere a procentului de clienţi tineri, din segmentul 18-25 de ani, dar şi o diversificare a comenzilor în sensul achiziţiei de produse mai variate şi destinate întregii familii.

În 2020, media comenzilor zilnice a fost de 400, iar cea mai activă zi din acest punct de vedere a fost Black Friday, când s-au înregistrat 1.500 de comenzi. Dinamica se menţine şi în 2021, iar începutul de an este chiar mai puternic decât în 2020, cu creşteri lunare medii de 20%.

Vegis.ro îşi propune ca în 2021 să investească atât într-un nou depozit, ce va permite o creştere a volumului de produse în stoc, cât şi în optimizarea capacităţii de procesare rapidă a comenzilor. Bugetul total alocat investiţiei se ridică la 250.000 de euro.

„Segmentul nostru de piaţă a fost printre cele mai active în online în 2020. Diversificarea continuă a portofoliului a reprezentat un motor important de atragere a consumatorilor către produsele naturiste de pe Vegis.ro. Am investit constant în ultimii ani în asigurarea unui stoc diversificat, extins, dinamic. Echipa de achiziţii listează zilnic produse, dar, în acelaşi timp, suntem atenţi la feedbackul clienţilor şi eliminăm produsele care nu au parte de un feedback la fel de bun din partea acestora. Astfel, ne asigurăm că portofoliul nostru este în permanenţă actualizat şi adaptat nevoilor şi standardelor clienţilor noştri”, a declarat Mihai Bucuroiu, director general şi fondator Vegis.ro.

Vegis.ro este cel mai mare magazin online de produse naturiste din România. Înfiinţat la începutul anului 2012, Vegis.ro comercializează de peste 10 ani produse naturiste, bio sau vegane, pentru cei interesaţi de un stil de viaţă sănătos şi o nutriţie bazată pe produse ecologice şi naturale.

Compania este certificată ecologic furnizând astfel garanţia că produsele, procedurile de lucru şi de depozitare sunt în conformitate cu reglementările comunitare şi naţionale în vigoare.

Te-ar mai putea interesa și
Cîțu: Crește cu adevărat puterea de cumpărare a românilor, nu doar pe hârtie
Cîțu: Crește cu adevărat puterea de cumpărare a românilor, nu doar pe hârtie
Premierul Florin Cîţu a scris sâmbătă dimineaţă pe Facebook că, potrivit datelor prezentate de Institutul Național de Statistică (INS), veniturile românilor au crescut "cu adevărat" în......
Wahingtonul a anunțat înaintea întâlnirii dintre Biden și Putin că va acorda un nou ajutor militar pentru Ucraina
Wahingtonul a anunțat înaintea întâlnirii dintre Biden și Putin că va acorda un nou ajutor militar pentru Ucraina
Pentagonul a anunţat vineri un ajutor militar suplimentar de 150 de milioane de dolari pentru Ucraina, cu câteva zile înaintea ...
Canada a renunțat să mai distribuie 300.000 de vaccinuri anti-COVID-19 de la Johnson & Johnson, pe care le consideră nesigure
Canada a renunțat să mai distribuie 300.000 de vaccinuri anti-COVID-19 de la Johnson & Johnson, pe care le consideră ...
Canada a anunţat vineri că renunţă să distribuie lotul de 300.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 Johnson & Johnson ...
Guvernatorul Texasului vrea să reia lucrările pentru construirea unui zid la granița cu Mexicul
Guvernatorul Texasului vrea să reia lucrările pentru construirea unui zid la granița cu Mexicul
Guvernatorul statului Texas, Greg Abbott, va anunţa săptămâna viitoare planul său de a construi un zid la graniţa dintre ...