AFI a încasat la nouă luni 19,1 mil. euro din închiriere AFI Cotroceni

AFI Europe a încasat în primele nouă luni 19,1 milioane de euro din închirierea centrului comercial AFI Palace Cotroceni, în creştere cu peste 10% faţă de perioada similară a anului trecut, mall-ul fiind evaluat la 365 de milioane de euro la finele lunii septembrie.
Economica.net - joi, 22 nov. 2012, 13:07
AFI a încasat la nouă luni 19,1 mil. euro din închiriere AFI Cotroceni

În perioada similară a anului trecut, veniturile din închirierea centrului comercial din Bulevardul Timişoara din Bucureşti au totalizat 17,37 milioane de euro.

Veniturile totale, incluzând şi serviciile, se ridică în intervalul ianuarie-septembrie 2012 la 25,4 milioane de euro, faţă de 23,26 milioane de euro în aceeaşi perioadă din 2011.

AFI Palace Cotroceni a fost deschis în anul 2009 şi este prima investiţie a dezvoltatorului israelian AFI Group în România. În acest an, divizia din Europa a AFI a finalizat prima clădire de birouri dintr-un complex de cinci imobile care urmează să fie dezvoltat lângă mall.

Cele două proprietăţi au fost evaluate, de compania de consultanţă imobiliară DTZ, în total la aproape 380 de milioane de euro.

AFI Palace Cotroceni a fost evaluat la 365 milioane de euro, faţă de 350 milioane de euro în septembrie 2011. Mall-ul are o suprafaţă închiriabilă de 79.200 metri pătraţi şi peste 300 de chiriaşi. Veniturile totale generate de chiriaşi sunt de 26,5 milioane de euro pe an, inclusiv chiria procentuală şi promovarea, potrivit unui raport de evaluare realizat de DTZ.

Compania a investit în mall circa 300 milioane de euro, cea mai mare parte din fonduri dintr-un credit.

AFI Park 1, cu o suprafaţă închiriabilă de 11.813 metri pătraţi, era evaluată la 24,06 milioane de euro, potenţialul clădirii fiind să genereze venituri din chirii de 2,4 milioane de euro, potrivit DTZ.

În total, AFI Europe a obţinut venituri din chirii în ţările unde deţine active imobiliare, respectiv Cehia, Serbia, România şi Bulgaria, de 57,8 milioane de euro, faţă de 74,3 milioane de euro cu un an înainte.

Compania mai deţine în România terenuri în Bucureşti, Ploieşti şi Arad, unde a anunţat că va dezvolta locuinţe, birouri şi centre comerciale.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...