AFI Europe vrea să facă 300 de apartamente pentru închiriat în apropierea mallului AFI Cotroceni

Primul proiect rezidențial al AFI Europe, AFI City, va fi finalizat până la sfârșitul anului, majoritatea apartamentelor din proiectul cu 190 de apartamente au fost deja vândute, iar proprietarii se vor muta în zonă în primul trimestru al anului viitor. Compania intenționează să dezvolte și un centru de retail în zonă, dar și alte apartamente, aflate acum în proces de autorizare, terenul permite. De asemenea, AFI Europe intenţionează să extindă proiectul office AFI Park de lângă mallul AFI Cotroceni şi să dezvolte circa 300 de apartamente de închiriat pe terenul achiziţionat în 2018.
Răzvan Zamfir - vin, 01 nov. 2019, 12:31
AFI Europe vrea să facă 300 de apartamente pentru închiriat în apropierea mallului AFI Cotroceni

AFI Europe România a cumpărat de la Fondul de investiţii Broadhurst Investments, ale cărui active de pe piaţa imobiliară românească sunt ad  ministrare de Siminel Andrei prin NCH, un teren de 4,3 ha pentru suma de 23 de milioane de euro. Terenul face parte din fosta platformă industrială UMEB, pe care a fost ridicat mallul AFI Palace Cotroceni.

„Vrem să mai facem apartamente în AFI City, mai avem teren disponibil, dar momentan îmi e greu să spun câte. Vor fi, însă destul de multe, teren avem, deci nu ne oprește nimic”, arată Doron Klein, CEO-ul AFI Europe România.

De asemenea, compania a cumpărat, anul trecut, 4,3 hectare de teren în apropierea mallului AFI Cotroceni și a proiectului office AFI Park, care va fi extins cu câteva clădiri, terenul permite construcția unei suprafețe de 100.000 mp. 

„Ne-am gândit să dezvoltăm în apropierea AFI Cotroceni și AFI Park circa 300 de apartamente de închiriat. Va fi un avantaj uriaș pentru cei care lucrează în birouri, vor scăpa de trafic, vor munci, vor locui și-și vor face cumpăraturile din același loc. Cred că acest lucru e avantajos și pentru viitorii locatari, dar și pentru oraș”, spune Doron Klein.

AFI Europe e al doilea dezvoltator din România care se gândește să dezvolte un portofoliu de apartamente de închiriat, după Forte Partners, care, prin CEO-ul Geo Mărgescu, spunea acum circa trei săptămâni că după ce va termina proiectele în care e angrenată acum, speră să demareze construcția unui proiect rezidențial cu apartamente de închiriat, model care nu prea are corespondent în România, cu excepția Vitan Estates și Stejarii.

„Ne=am gândit demult la un astfel de proiect. Avem deja apartamente de închiriat în Berlin, în Praga, unde deținem deja un proiect de 700 de apartamente și mai dezvoltăm unul”, susține Doron Klein.

Potrivit lui Klein, compania nu mai are alte terenuri în Bucureşti, dar dacă va identifica şi va achiziționa va replica modelul de apartamente de închiriat, care crede că se va impune până la urmă și în România.

Te-ar mai putea interesa și
Incertitudine la Transelectrica: acționarii nu știu când le vor fi distribuite dividendele, conducerea întârzie convocarea unei noi AGA
Incertitudine la Transelectrica: acționarii nu știu când le vor fi distribuite dividendele, conducerea întârzie convocarea ...
Situațiile financiare ale Transelectrica pe 2020, la fel ca și distribuirea de dividende, nu au fost aprobate de acționari la finalul lunii aprilie. Chiar dacă încă de atunci Guvernul, care......
Profitul Transgaz a scăzut cu 22% în primul trimestru din 2021
Profitul Transgaz a scăzut cu 22% în primul trimestru din 2021
Societatea Naţională de Transport al Gazelor Naturale Transgaz a înregistrat în primul trimestru al acestui an un profit ...
Afacerile din comerţul cu autovehicule au crescut cu 17,4%, în primul trimestru al anului (INS)
Afacerile din comerţul cu autovehicule au crescut cu 17,4%, în primul trimestru al anului (INS)
Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a ...
Grupul Alro a înregistrat în primul trimestru o cifră de afaceri în creştere cu 4,4% şi o pierdere netă în scădere
Grupul Alro a înregistrat în primul trimestru o cifră de afaceri în creştere cu 4,4% şi o pierdere netă în scădere
Grupul Alro a înregistrat în primul trimestru al anului curent o cifră de afaceri de 744 de milioane de ei, în creştere ...