AFI Europe vrea să facă 300 de apartamente pentru închiriat în apropierea mallului AFI Cotroceni

Primul proiect rezidențial al AFI Europe, AFI City, va fi finalizat până la sfârșitul anului, majoritatea apartamentelor din proiectul cu 190 de apartamente au fost deja vândute, iar proprietarii se vor muta în zonă în primul trimestru al anului viitor. Compania intenționează să dezvolte și un centru de retail în zonă, dar și alte apartamente, aflate acum în proces de autorizare, terenul permite. De asemenea, AFI Europe intenţionează să extindă proiectul office AFI Park de lângă mallul AFI Cotroceni şi să dezvolte circa 300 de apartamente de închiriat pe terenul achiziţionat în 2018.
Răzvan Zamfir - vin, 01 nov. 2019, 12:31
AFI Europe vrea să facă 300 de apartamente pentru închiriat în apropierea mallului AFI Cotroceni

AFI Europe România a cumpărat de la Fondul de investiţii Broadhurst Investments, ale cărui active de pe piaţa imobiliară românească sunt ad  ministrare de Siminel Andrei prin NCH, un teren de 4,3 ha pentru suma de 23 de milioane de euro. Terenul face parte din fosta platformă industrială UMEB, pe care a fost ridicat mallul AFI Palace Cotroceni.

„Vrem să mai facem apartamente în AFI City, mai avem teren disponibil, dar momentan îmi e greu să spun câte. Vor fi, însă destul de multe, teren avem, deci nu ne oprește nimic”, arată Doron Klein, CEO-ul AFI Europe România.

De asemenea, compania a cumpărat, anul trecut, 4,3 hectare de teren în apropierea mallului AFI Cotroceni și a proiectului office AFI Park, care va fi extins cu câteva clădiri, terenul permite construcția unei suprafețe de 100.000 mp. 

„Ne-am gândit să dezvoltăm în apropierea AFI Cotroceni și AFI Park circa 300 de apartamente de închiriat. Va fi un avantaj uriaș pentru cei care lucrează în birouri, vor scăpa de trafic, vor munci, vor locui și-și vor face cumpăraturile din același loc. Cred că acest lucru e avantajos și pentru viitorii locatari, dar și pentru oraș”, spune Doron Klein.

AFI Europe e al doilea dezvoltator din România care se gândește să dezvolte un portofoliu de apartamente de închiriat, după Forte Partners, care, prin CEO-ul Geo Mărgescu, spunea acum circa trei săptămâni că după ce va termina proiectele în care e angrenată acum, speră să demareze construcția unui proiect rezidențial cu apartamente de închiriat, model care nu prea are corespondent în România, cu excepția Vitan Estates și Stejarii.

„Ne=am gândit demult la un astfel de proiect. Avem deja apartamente de închiriat în Berlin, în Praga, unde deținem deja un proiect de 700 de apartamente și mai dezvoltăm unul”, susține Doron Klein.

Potrivit lui Klein, compania nu mai are alte terenuri în Bucureşti, dar dacă va identifica şi va achiziționa va replica modelul de apartamente de închiriat, care crede că se va impune până la urmă și în România.

Te-ar mai putea interesa și
Dyson lansează o pereche de căști audio care purifică aerul. Cum arată și de unde le poți cumpăra
Dyson lansează o pereche de căști audio care purifică aerul. Cum arată și de unde le poți cumpăra
Dyson a anunțat joi specificațiile complete ale căștilor cu funcție de purificare a aerului Dyson Zone, care vor fi puse în vânzare din ianuarie în China și din martie în SUA, Marea......
Rareş Bogdan îndeamnă la boicot după ce Austria a votat împotriva aderării României la Schengen: Toate companiile de stat şi toate firmele care au conturi la Erste şi la Raiffeisen să le închidă de urgenţă
Rareş Bogdan îndeamnă la boicot după ce Austria a votat împotriva aderării României la Schengen: Toate companiile ...
Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan îndeamnă la boicot după ce Austria a votat împotriva aderării României la spaţiul ...
IULIUS deschide al doilea Family Market din acest an, concept în care a investit 24 de milioane de euro
IULIUS deschide al doilea Family Market din acest an, concept în care a investit 24 de milioane de euro
Compania IULIUS a inaugurat cel de-al doilea proiect Family Market, în cartierul ieșean Bucium. Proiectul de retail de ...
Compania locală de IT Arctic Stream va lansa în 2023 cursuri de securitate cibernetică pentru companii
Compania locală de IT Arctic Stream va lansa în 2023 cursuri de securitate cibernetică pentru companii
Companiile care dețin rețele informatice industriale (fabrici, rețele operaționale și de producție) se confruntă cu ...