AFI Europe mai are de plătit 220 mil euro din creditul pentru AFI Cotroceni. Negociază o refinanţare

AFI Europe negociază cu mai multe bănci refinanţarea creditului de 234 milioane de euro obţinut în 2007 de la Hypo Real Estate Bank pentru construirea centrului comercial AFI Palace Cotroceni din Bucureşti, împrumut scadent în luna mai 2014 şi din care mai are de plătit 220 de milioane de euro.
Economica.net - lun, 26 aug. 2013, 10:21
AFI Europe mai are de plătit 220 mil euro din creditul pentru AFI Cotroceni. Negociază o refinanţare

„Creditul obţinut pentru finanţarea dezvoltării AFI Palace Cotroceni, din care mai sunt de rambursat 219,386 milioane de euro, a fost reclasificat în datorie pe termen scurt, având în vedere că acesta ajunge la maturitate pe 25 mai 2014. Compania negociază cu anumite bănci refinanţarea integrală a creditului cu un nou împrumut, care să fie rambursat într-o perioadă mai lungă de timp”, se arată într-un raport al dezvoltatorului centrului comercial.

Reprezentanţii dezvoltatorului se aşteaptă să finalizeze negocierile şi să încheie contractul de refinanţare înainte ca împrumutul să ajungă la maturitate.

Centrul comercial este amplasat la intersecţia Bulevardului Timişoara cu Bulevardul Vasile Milea şi a fost inaugurat la finele anului 2009, în urma unei investiţii de 300 de milioane de euro.

Vânzările retailerilor prezenţi în mallul AFI Palace Cotroceni din Bucureşti au continuat să crească şi în prima jumătate a acestui an, ajungând la 95,5 milioane de euro. În prima jumătate a acestui an vânzările celor peste 200 de chiriaşi din mall au crescut cu circa 4,2%, în condiţiile în care numărul de vizitatori a rămas stabil.

AFI Palace Cotroceni, cel mai important activ din portofoliul companiei controlate de omul de afaceri israelien Lev Leviev, are o suprafaţă închiriabilă de circa 79.000 metri pătraţi.

Centrul comercial generează anual peste 20 de milioane de euro venituri din chirii.

Compania israeliană, care a dezvoltat şi o primă clădire de birouri lângă mall, lucrează în prezent la alte două imobile cu aceeaşi func­ţiu­ne, care ar trebui date în folosinţă anul viitor.

Pe de altă parte, al doilea mall al AFI Europe din România va fi deschis pe 3 octombrie la Ploieşti, gradul de ocupare al proiectului fiind în prezent de 90%. Cele trei proiecte în lucru ale companiei israeliene implică investiţii cumulate de circa 100 de milioane de euro, AFI Europe fiind în prezent unul dintre cei mai activi dezvoltatori imobiliari de pe piaţă.

AFI Europe dezvoltă şi gestionează diverse proiecte comerciale şi rezidenţiale în România, Cehia, Serbia, Polonia, Bulgaria, Germania şi Letonia.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...