AFI Palace Cotroceni a avut venituri în creştere cu 6,7%, în primul trimestru

Centrul comercial AFI Palace Cotroceni din Bucureşti a avut, în primul trimestru, un venit operaţional net de 7,3 milioane de euro, în creştere cu 6,7% faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut, informează, joi, grupul AFI Europe.
Economica.net - joi, 22 mai 2014, 12:35
AFI Palace Cotroceni a avut venituri în creştere cu 6,7%, în primul trimestru

Pe baza rezultatelor din primele trei luni, valoarea indicatorului aferentă întregului an ar putea depăşi 29 de milioane de euro, spun oficialii companiei.

AFI Palace Cotroceni a înregistrat o creştere a traficului (numărul de vizitatori ai mall-ului) până la o medie de 55.000 vizitatori pe zi în primul trimestru, iar gradul de ocupare a crescut la peste 98%.

Valoarea AFI Palace Cotroceni se ridica la 375 milioane euro la data de 30 noiembrie 2013.

Totodată, valoarea AFI Palace Ploieşti, centrul comercial din Ploieşti, a crescut în ultimele luni cu alte 6,2 milioane de euro, până la 64,2 milioane de euro. Traficul (numărul de vizitatori ai mall-ului) rămâne stabil, la 15.000 vizitatori pe zi. Gradul de ocupare a crescut în luna aprilie la 99%. AFI Palace Ploieşti a inaugurat recent Cinema City şi complexul de divertisment şi petrecere a timpului liber, care sporeşte activităţile de acest tip oferite de AFI Palace Ploieşti.

Pe segmentul de birouri, AFI Europe România a inaugurat oficial, în data de 15 aprilie, AFI Park 2, ale cărei spaţii de birouri sunt 100% închiriate. Clădirea a fost livrată exact la data prevăzută şi şi-a început funcţionarea. Prima clădire de birouri, AFI Park 1, cu o suprafaţă închiriabilă de 12.250 metri pătraţi, este 100% închiriată, în timp ce AFI Park 3, care va fi livrată în decembrie 2014, este deja pre-închiriată în proporţie de 40% companiei de IT Endava România, deţinută de investitori britanici.

‘AFI Europe România continuă să îşi îmbunătăţească rezultatele financiare. După inaugurarea AFI Palace Ploieşti şi AFI Park 2, portofoliul de active generatoare de venituri al AFI Europe România a crescut semnificativ, la peste 135.000 de metri pătraţi suprafaţă închiriabilă (GLA), cu o rată medie de ocupare în toate activele de 97% şi un NOI (venit operaţional net – n. r.) în 2013 de peste 31 milioane de euro. Plănuim să continuăm acest stadiu actual de dezvoltări cu noi clădiri de birouri şi centre comerciale’, a spus directorul general al AFI Europe România, David Hay.

AFI Properties, compania-mamă a AFI Europe, a publicat joi rapoartele sale financiare pentru trimestrul I 2014, înregistrând venituri totale de 48 de milioane de euro. AFI Properties a anunţat, de asemenea, o creştere de 8% a venitului operaţional net (NOI), comparativ cu T1 2013, la 19 milioane euro.

‘România este cea mai atractivă piaţă unde AFI Properties, prin subsidiara sa pe care o deţine integral, AFI Europe, îşi concentrează în prezent activitatea de dezvoltare. Pe lângă România, AFI Europe mai operează în şapte ţări din Europa Centrală şi de Est (CEE), incluzând Cehia, Serbia, Germania şi Polonia’, precizează grupul.

Suprafaţa totală închiriabilă a activelor calculată proporţional cu deţinerile AFI Properties a crescut la 544.000 metri pătraţi. Capitalul companiei a totalizat 567 milioane euro la 31 martie 2014.

Te-ar mai putea interesa și
Aproximativ 271.000 de persoane juridice au depus deja declarația privind beneficiarul real. Un proiect de OUG ar putea schimba, din nou, situația
Aproximativ 271.000 de persoane juridice au depus deja declarația privind beneficiarul real. Un proiect de OUG ar putea ...
Agenții economici au început deja să depună declarațiile privind beneficiarul real, în așteptarea unui act normativ care să o elimine sa să o amâne. Potrivit unui proiect de ordinanță de......
România va trebui să monitorizeze și să raporteze eventuale cazuri de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2 la nurci
România va trebui să monitorizeze și să raporteze eventuale cazuri de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2 la nurci
Statele membre sunt obligate să monitorizeze și să raporteze eventuale cazuri de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2 la nurci ...
Automobile Dacia a raportat pentru 2020 o scădere cu 27% a cifrei de afaceri și cu 55% a profitului net
Automobile Dacia a raportat pentru 2020 o scădere cu 27% a cifrei de afaceri și cu 55% a profitului net
Raportul de Gestiune al Automobile Dacia pentru 2020 arată că cifra de afaceri a companiei a fost de doar 18,3 miliarde ...
City Insurance, liderul RCA cu 3 milioane de clienți, pas concret spre preluarea de către un fond legat de Biserica Greciei. A trimis primele documente către ASF: Mai sunt multe de clarificat!
City Insurance, liderul RCA cu 3 milioane de clienți, pas concret spre preluarea de către un fond legat de Biserica Greciei. ...
City Insurance face primul pas concret către încheierea tranzacției prin care ar urma să fie preluată de I3CP, un vehicul ...