1EUR = 4.7834 RON | Bucureşti 9 º

Companii

AFI ridică un mall şi birouri pe terenul Hidromecanica de la Braşov

Retailerul Cora a renunţat la planurile de construcţie a unui mall la Braşov şi a vândut terenul fostei fabrici Hidromecanica dezvoltatorului AFI Europe. 

14 iul, 2015 | | ECONOMICA.net

AFI Europe România a anunţat semnarea contractului de cumpărare a terenului de 40.000 mp din centrul orașului Brașov, unde plănuiește să dezvolte un centru comercial și un proiect de birouri, ambele urmând să fie deschise în octombrie 2017. 

Terenul a aparţinut Hidromecanica şi a fost cumpărat în 2010, la licitaţie, de către retailerul Cora pentru suma de 13 milioane de euro. Retailerul a vrut să dezvolte o reţea de centre comerciale, însă eşecul mallului de la Constanţa i-a determinat să renunţe la planuri şi au căutat partenere pentru acest proeict. 

AFI Europe nu a făcut publică valoarea tranzacţiei. 

Dezvoltatorul va construi un mall cu o suprafaţă închiriabilă de 45.000 mp, dar şi o clădire de birouri cu o suprafaţă închiriabilă de 11.000 mp.

În luna martie a acestui an, Immochan, parte din grupul Auchan, a inaugurat centrul comercial Coresi Shopping Centre. În Braşov mai funcţionează Unirea Shopping Center, dar şi un mall regiona deţinut de NEPI şi Carrefour. Printre investitorii care şi-au anunţat în trectut planuri de malluri aici se numără omul de afaceri Ion Ţiriac, Immofinanz, dar şi polonezii de la Echo Investment. 

Acesta este cel de-al treilea centru comercial pe care AFI Europe îl va dezvolta în România, după AFI Palace Cotroceni, un proiect de 81.000 mp situat în București, și AFI Palace Ploiești, cu o suprafață totală închiriabilă de 33.000 mp. Pe segmentul de birouri, compania dezvoltă AFI Park, un proiect ce constă în cinci clădiri de birouri de clasa A, cu o suprafață totală de închiriere de peste 70.000 mp. Primele trei clădiri de birouri finalizate au înregistrat un real succes, fiind închiriate în proporție de 100%, în principal unor companii din domeniul IT&C și BPO. AFI Park 4&5 se află în construcție, iar clădirile urmează să fie finalizate la începutul lui 2016.

CITEŞTE ŞI Plaza Centers a obţinut finanţare pentru mallul de la Timişoara. Lucrările încep anul acesta

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO