AFIR anunţă prelungirea sesiunii de depunere a proiectelor grupurilor de producători

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) anunţă prelungirea sesiunii de depunere a proiectelor de investiţii prin intermediul submăsurilor 9.1 'Înfiinţarea grupurilor de producători în sectorul agricol' şi 9.1a 'Înfiinţarea grupurilor de producători în sectorul pomicol' din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020 (PNDR 2020) până la data de 30 decembrie 2016, ora 16.00, potrivit unui comunicat al instituţiei.
Economica.net - lun, 10 oct. 2016, 16:43
AFIR anunţă prelungirea sesiunii de depunere a proiectelor grupurilor de producători

Aceste două submăsuri (sM) din cadrul PNDR 2020 au fost deschise pentru prima dată în acest an. Alocarea bugetară stabilită pentru sesiunea 2016 este de 7,1 milioane de euro, împărţită astfel: 4,9 milioane de euro pentru sectorul agricol şi 2,2 milioane de euro pentru sectorul pomicol.

AFIR precizează, de asemenea, că valoarea maximă a sprijinului acordat în cadrul submăsurilor 9.1 şi respectiv 9.1a este de maximum 100.000 euro/an, pe o perioadă de maximum 5 ani de la data înfiinţării grupului de producători. Intensitatea sprijinului public acordat este de 100% nerambursabil.

Scopul finanţărilor acordate prin aceste submăsuri îl constituie încurajarea înfiinţării şi susţinerea funcţionării administrative a grupurilor de producători din sectorul agricol sau în cel pomicol, recunoscute în conformitate cu prevederile legislaţiei naţionale în vigoare. De asemenea, se urmăreşte îmbunătăţirea competitivităţii producătorilor primari printr-o mai bună integrare a acestora în lanţul agroalimentar prin intermediul schemelor de calitate, prin creşterea valorii adăugate a produselor agricole.

AFIR menţionează că toţi cei interesaţi să depună proiecte pentru înfiinţarea grupurilor de producători, atât în sectorul agricol, cât şi în cel pomicol, pot consulta gratuit pe pagina oficială de internet a Agenţiei (www.afir.info) Ghidul Solicitantului aferent sM 9.1 şi sM 9.1a.

Te-ar mai putea interesa și
Ciprian Ciucu: Lucrările de la Prelungirea Ghencea au avansat, dar nu sunt la nivelul la care mă aşteptam
Ciprian Ciucu: Lucrările de la Prelungirea Ghencea au avansat, dar nu sunt la nivelul la care mă aşteptam
Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, declară că lucrările de la Prelungirea Ghencea au avansat, dar că acestea nu sunt la nivelul la care se aştepta, menţionând în acest sens că "nu există......
Avertisment din Germania – Nivelul scăzut al râurilor afectează lanţurile de aprovizionare. Situaţia devine şi mai gravă
Avertisment din Germania – Nivelul scăzut al râurilor afectează lanţurile de aprovizionare. Situaţia devine şi ...
Confederaţia Industriei Germane (BDI) a avertizat marţi că nivelul scăzut al râurilor şi seceta ameninţă securitatea ...
Dosar Revoluţie 1989 – Rechizitoriu: „Într-o singură noapte, un singur regiment a executat aproape o jumătate de milion de trageri”
Dosar Revoluţie 1989 – Rechizitoriu: „Într-o singură noapte, un singur regiment a executat aproape o jumătate ...
În timpul luptelor duse în decembrie 1989 în zona Otopeni între diferite detaşamente militare cărora li se comunicase ...
Călin Bichir, ACVATOT: Se impun măsuri pentru redresarea sectorului construcțiilor – Interviu
Călin Bichir, ACVATOT: Se impun măsuri pentru redresarea sectorului construcțiilor – Interviu
Instabilitatea pieței construcților se menține și la această oră, find provocată predominant de scumpirea tuturor ...