Află care e oraşul cu cea mai bună calitate a vieţii din lume

Capitala Austriei, Viena, se află în fruntea clasamentului în privinţa calităţii vieţii pentru al doilea an consecutiv, iar Luxemburg este considerat oraşul cu cel mai înalt grad de securitate, potrivit studiului anual asupra calităţii vieţii realizat de oficiul de consultanţă francez Mercer.
Economica.net - mar, 29 nov. 2011, 08:50

În primele 25 de oraşe clasate, jumătate sunt din Europa, Germania şi Elveţia având trei reprezentanţi în top zece. Zurich (Elveţia) şi Auckland (Australia) completează podiumul, urmate de Munchen (Germania) pe locul al patrulea, poziţia a cincea fiind ocupată de Dusseldorf şi Vancouver, relatează Agerpres.

La coada clasamentului apar oraşe marcate de „tulburări civile, niveluri ridicate ale criminalităţii şi aplicarea relativă a legii”, precizează Slagin Parakatil, principaul realizator al studiului, citat într-un comunicat. La nivel mondial Bagdad rămâne oraşul unde există cele mai dificile condiţii de trai din lume. Se mai regăsesc acolo Khartoum (Sudan), Port-au-Prince (Haiti), N’Djamena (Ciad), Bangui (Republica Centrafricană), oraşe situate, însă, înaintea Bagdadului.

Parisul a urcat patru locuri faţă de anul trecut, situându-se în acest an pe locul al 30-lea. Pentru prima oară, sondajul anual Mercer a întocmit şi un clasament în funcţie de criteriul „securităţii individuale”, bazat pe stabilitatea internă, nivelul criminalităţii, eficienţa aplicării legii şi relaţiile internaţionale ale ţării.

În această privinţă, Luxemburgul este cel mai sigur oraş, urmat de Berna (Elveţia), Helsinki (Finlanda) şi Zurich. Viena se află pe locul al cincilea, iar Bagdadul, din nou ultimul. În America de Nord, oraşele canadiene se află înaintea celor din Statele Unite. New York-ul, oraş de referinţă pentru sondajul Mercer, se află pe locul al 47-lea în privinţa calităţii vieţii şi pe al 68-lea din punct de vedere al siguranţei individuale, la egalitate cu Londra şi Madrid.

Studiul a luat în considerare 221 oraşe, în funcţie de 39 de elemente ale calităţii vieţii, vizând îndeosebi mediul politic, social şi economic, dar şi petrecerea timpului liber, condiţiile de locuit sau mediul (climă, catastrofe naturale).

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
După NEPI Rockcastle, și Sonae Sierra construiește apartamente lângă mall. Dezvoltatorul are PUD pentru un ansamblu de șase etaje lângă Parklake
După NEPI Rockcastle, și Sonae Sierra construiește apartamente lângă mall. Dezvoltatorul are PUD pentru un ansamblu ...
Dezvoltatorul Sonae Sierra se pregătește de construcția ansamblului rezidențial de lângă mallul Parklake din sectorul ...
Arabia Saudită va investi peste un miliard de dolari în iniţiative de mediu
Arabia Saudită va investi peste un miliard de dolari în iniţiative de mediu
Arabia Saudită, cel mai mare exportator mondial de ţiţei, a anunţat luni că doreşte să investească peste un miliard ...
Profitul TeraPlast s-a majorat cu 41% față de primele 9 luni din 2020
Profitul TeraPlast s-a majorat cu 41% față de primele 9 luni din 2020
Grupul TeraPlast a înregistrat un profit net de 43,3 milioane de lei în primele 9 luni ale anului, în creştere cu 41% ...