Aflată încă în construcție, uzina BMW din Ungaria produce deja mașini. Virtual

Utilizând NVIDIA Omniverse grupul german BMW a început producția virtuală în uzina sa din Debrecen cu mai mult de doi ani înainte de pornirea liniilor de asamblare.
Robert Stan - vin, 24 mart. 2023, 16:15
Aflată încă în construcție, uzina BMW din Ungaria produce deja mașini. Virtual

BMW Group a dus planificarea din uzină la un nou nivel – stabilind cel mai recent reper în digitalizarea producţiei de automobile. Cu mai bine de doi ani înainte de lansarea oficială a producţiei de serie, asamblarea de automobile este deja în curs de desfăşurare în viitoarea uzină din Debrecen, Ungaria, – virtual, cel puţin, deoarece aceasta este prima facilitate a BMW Group care a fost planificată şi validată complet virtual.

Viitoarea fabrică de la Debrecen are ca țintă debutul producției în 2025 pentru următoarea generaţie de modele electrice a BMW Group – Neue Klasse.

Pentru a valida şi optimiza sistemele complexe de fabricaţie în reţeaua sa de producţie, BMW folosește NVIDIA Omniverse Enterprise, o platformă pentru construirea şi operarea aplicaţiilor metaverse industriale 3D. Astfel sunt rulate simulări digitale în timp real pentru a optimiza virtual amplasarea echipamentelor, robotica şi sistemele logistice. Omniverse va fi extins în reţeaua de produse BMW din întreaga lume.

„Inteligenţa artificială accelerează şi perfecţionează planificarea noastră. Cu diversele sisteme de planificare consolidate într-un geamăn digital, echipele noastre din întreaga lume pot acum să lucreze împreună în timp real şi să ia decizii mai rapid şi pe o bază mai solidă. Acest lucru ne face mult mai rapizi şi mai eficienţi şi economisim şi costuri”, a explicat Milan Nedeljković, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG având în subordine producția.

Planificarea virtuală consecventă a proceselor de producţie a automobilelor extrem de complexe reprezintă următorul pas important al BMW Group în transformarea către BMW iFACTORY. Introdus pentru prima dată la începutul anului 2022, conceptul iFACTORY este descris de Nedeljković drept „planul nostru general pentru producţia de automobile de mâine”.

Transformarea fundamentală a producţiei către BMW iFACTORY a început în 2020 când toate uzinele de automobile şi motoare ale grupului bavarez au fost scanate 3D. Din luna noiembrie a acelui an, au fost scanate peste şapte milioane de metri pătraţi de spaţiu interior de producţie şi 15 milioane de metri pătraţi de zone exteriore. Modificările ulterioare pot fi integrate în universul digital cu o rescanare, pentru a se asigura că datele disponibile sunt întotdeauna la zi.

NVIDIA Omniverse permite experţilor în producţie să utilizeze date live atât intern, cât şi cu furnizorii pentru planificarea şi optimizarea detaliată a proceselor şi a sistemelor individuale – fără probleme de compatibilitate. Soluţia face ca datele de structură şi instalaţii să fie uşor de preluat şi integrat cu datele echipamentelor şi ale liniei de asamblare. În viitor, articolele şi numerele de piesă pentru materialele de producţie vor fi disponibile şi ele. În plus, opţiunile de aspect – de exemplu pentru roboţii din celulele de lucru sau pentru diferitele domenii ale logisticii – pot fi testate prin simulări în timp real şi adaptate după cum este necesar.

De asemenea, platforma va permite furnizorilor să fie implicaţi în luarea deciziilor şi integrează instrumentele de amplasare şi planificare testate şi verificate pe care BMW le-a folosit până în prezent. Acestea sunt realizate de diverşi producători şi includ Bentley Systems MicroStation pentru planificarea amplasării, pentru planificarea logistică, Siemens Process Simulate, Dassault Systemes CATIA pentru proiectarea automobilelor şi Autodesk Revit pentru planificarea clădirilor. Alte instrumente software urmează să fie anunţate.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...