AFM a aprobat alte 196 de dosare de finanţare pentru „Rabla Clasic” şi „Rabla Plus”

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a aprobat, recent, alte 196 de dosare de finanţare în cadrul programelor "Rabla Clasic" şi "Rabla Plus".
Economica.net - mie, 04 nov. 2020, 07:22
AFM a aprobat alte 196 de dosare de finanţare pentru

Potrivit unui comunicat al instituţiei, transmis miercuri AGERPRES, în cadrul Programului „Rabla Clasic” au fost acceptate 149 dosare pentru 250 autovehicule şi două contestaţii pentru trei autovehicule.

De asemenea, pentru Programul „Rabla Plus” au fost acceptate 47 dosare pentru 101 autovehicule, dintre care 81 pur electrice şi 20 electrice hibride, respectiv două contestaţii pentru un autovehicul 100% şi un autovehicul electric hibrid.

Sesiunea de depunere a dosarelor de acceptare a persoanelor juridice în cadrul celor două programe guvernamentale a fost prelungită până la data de 20 noiembrie 2020.

Listele dosarelor acceptate în cadrul acestor programe sunt publicate pe site-ul AFM, la secţiunile aferente Programelor „Rabla” şi „Rabla Plus”.

Peste 4.000 de maşini electrice au fost rezervate prin „Rabla Plus”

Peste 4.000 de maşini electrice au fost rezervate prin „Rabla Plus”, un program al cărui buget s-a epuizat cu mult înainte de finalul anului şi pentru care s-a aprobat o suplimentare de la 140 de milioane de lei la 200 de milioane de lei, a declarat, miercuri, la conferinţa „From City to Smart City”, Mircea Fechet, secretar de stat în Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP).

„Am avut în acest an în „Rabla Plus” cel mai mare buget din istoria programului, respectiv 140 de milioane de lei şi care s-a epuizat mult înainte de a se termina anul, motiv pentru care, împreună cu ministrul Costel Alexe, am luat decizia să suplimentăm acest buget şi astăzi avem 200 de milioane de lei. A fost cu siguranţă anul maşinilor electrice. Avem deja peste 4.000 de maşini rezervate în cadrul acestui program. Maşini care vor ajunge sau au ajuns deja pe străzile României. Practic, a finanţat cât s-au finanţat în toţi anii de la începutul acestui program”, a spus Fechet.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Noul ministru al finanțelor, Adrian Câciu, îi dă replica primarului Nicușor Dan:  Aţi preferat marketingul!
Noul ministru al finanțelor, Adrian Câciu, îi dă replica primarului Nicușor Dan: Aţi preferat marketingul!
Adrian Câciu i-a replicat primarului general al Capitalei Nicuşor Dan care a precizat că ar dori o întâlnire cu ministrul ...
Ne așteaptă o iarnă grea. Criza de energie se va agrava, arată analiștii europeni
Ne așteaptă o iarnă grea. Criza de energie se va agrava, arată analiștii europeni
Preţurile la energie în Europa au doborât record după record încă înainte de venirea iernii şi această criză se ...
Peste 23% dintre români trăiesc în sărăcie lucie. Aproape 4,6 milioane de oameni nu au ce mânca
Peste 23% dintre români trăiesc în sărăcie lucie. Aproape 4,6 milioane de oameni nu au ce mânca
Rata sărăciei relative a fost în anul 2020 de 23,4%, în valori absolute, numărul săracilor corespunzător acestei rate ...