Explozie de cazuri Covid-19 în Africa de Sud: Creştere cu 50% a persoanelor infectate în doar 24 de ore

Numărul cazurilor noi de COVID-19 recenzate în Africa de Sud a crescut cu peste 50% în 24 de ore, potrivit datelor oficiale publicate joi, în contextul unui nou val provocat îndeosebi de două noi subvariante ale Omicron, informează AFP.
AGERPRES - vin, 06 mai 2022, 12:15
Explozie de cazuri Covid-19 în Africa de Sud: Creştere cu 50% a persoanelor infectate în doar 24 de ore

Institutul naţional pentru boli contagioase a recenzat 9.757 de noi cazuri de COVID-19 pe teritoriul ţării, cu 50% mai multe în comparaţie cu cele 6.170 de noi cazuri înregistrate miercuri.

Potrivit instituţiei, mai mult de un sfert (25,9%) dintre persoanele testate au primit un rezultat pozitiv, adică cea mai mare rată înregistrată în ultimele luni. Au fost totodată înregistrate şapte decese din cauza COVID-19 în ultimele două zile.

Africa de Sud, ţara cel mai grav afectată de pandemia de COVID-19 de pe continent, a intrat într-un nou val al pandemiei, a avertizat la sfârşitul lui aprilie Centrul pentru inovaţie şi răspuns la epidemii (CERI).

Ţara, cu aproape 60 de milioane de locuitori şi unde mai puţin de 45% din populaţia adultă este vaccinată cu schemă completă, a înregistrat oficial peste 3,8 milioane de cazuri şi circa 100.350 de decese.

La începutul lui martie, a existat o perioadă de 48 de ore fără niciun deces asociat COVID-19, pentru prima dată din 2020. Preşedintele Cyril Ramaphosa a anunţat la începutul lui aprilie ridicarea tuturor restricţiilor legale de pandemie.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), două noi subvariante ale Omicron, a căror virulenţă rămâne a fi determinată, se află la originea unui nou val de pandemie COVID-19 în ţara africană.

”Oamenii de ştiinţă sud-africani care au identificat Omicron la sfârşitul anului trecut au semnalat acum două alte subvariante de Omicron, BA.4 şi BA.5, ca fiind la originea unei înmulţiri a cazurilor în Africa de Sud”, a declarat miercuri directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Guvernul sud-african a confirmat joi obligativitatea portului măştii de către copii la şcoală, corectând o declaraţie făcută cu puţin timp înainte care anunţa renunţarea la mască, în contextul înmulţirii cazurilor de COVID-19 de la o zi la alta.

Ministerul Sănătăţii a publicat un comunicat pentru disiparea ”confuziei generate de o eroare umană nefericită şi regretabilă”, care a făcut ca în urmă cu aproximativ 15 ore să anunţe sfârşitul acestei obligativităţi.

Ansamblul populaţiei, inclusiv copiii, trebuie aşadar să se conformeze în continuare regulilor dictate de minister pentru a lupta contra pandemiei, printre care şi obligativitatea purtării măştii în locurile publice închise.

Guvernul continuă să-i îndemne pe locuitori să se vaccineze. ”Singura modalitate de a ne proteja şi de a ne proteja apropiaţii împotriva pandemiei şi a creşterii din momentul de faţă a numărului de cazuri pozitive este vaccinarea şi aplicarea în permanenţă a măsurilor preventive”, a subliniat acesta.

 

Te-ar mai putea interesa și
Producătorul chinez Chery Auto anunță că noua sa fabrică din Spania va fi una dintre principalele sale facilități de export la nivel mondial
Producătorul chinez Chery Auto anunță că noua sa fabrică din Spania va fi una dintre principalele sale facilități ...
Compania chineză Chery Auto a anunţat vineri că nou achiziţionata fabrică din Barcelona va fi una dintre principalele sale facilităţi de export la nivel mondial, urmând să producă anual......
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Țiriac Collection a integrat oficial în galeria sa de vehicule un spectaculos model Mercedes-AMG ONE, marcând astfel un ...
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, s-a aflat vineri, la Iaşi, pentru a lua parte la începerea primelor lucrări ...
Vista Bank a acordat un împrumut de 13,9 milioane de euro companiei Alive Wind Power One, parte a Premier Energy Group, pentru cumpărarea unui parc eolian
Vista Bank a acordat un împrumut de 13,9 milioane de euro companiei Alive Wind Power One, parte a Premier Energy Group, ...
Vista Bank a acordat companiei Alive Wind Power One, parte a Grupului Premier Energy PLC, un credit de investiții în sumă ...