1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 4 º

Companii

AGA de la Nuclearlectrica pentru salarii de până la 17.500 de euro a fost amânată

Reprezentanţii statului în AGA de la Nuclearelectrica au amânt decizia privind indemnizaţiile de până la 17.500 euro/lună pentru directorii companiei şi a cerut Consiliului de Administraţie să propună remuneraţii în funcţie de criterii de performanţă.

30 mai, 2013 | Mediafax

"Ministerul Economiei a amânat decizia în AGA şi a cerut Consiliului de Administraţie să propună remuneraţii care să fie legate de anumite criterii de performanţă", au declarat pentru MEDIAFAX surse apropiate companiei.

Amânarea vine la doar o zi după ce Guvernul a decis, printr-o ordonanţă de urgenţă, să limiteze salariile directorilor din companii de stat la un nivel reprezentând de şase ori salariul mediu brut în ramura respectivă.

AGA a fost programată iniţial pentru miercuri, însă a fost mutată pentru joi întrucât nu a fost întrunit cvorumul necesar, statul având controlul asupra a 90% din acţiuni.

Premierul Victor Ponta a anunţat, miercuri, că Guvernul va limita salariile directorilor din companii de stat la un nivel reprezentând de şase ori salariul mediu brut în ramura respectivă, iar alte compensaţii vor fi acordate doar în baza performanţei, făcând referire la cazul Nuclearelectrica prezentat marţi de MEDIAFAX.

Surse apropiate companiei au declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX că directorii companiei Nuclearelctrica ar putea câştiga până la 210.000 euro pe an, în timp ce membrii Consiliului de Administraţie ar putea încasa 84.000 euro pe an, dacă AGA aprobă propunerea ca directorii executivi să primească indemnizaţii lunare de până la 76.800 lei.

Comitetul de nominalizare şi remunerare al companiei a propus ca directorii executivi din Nucleareletrica, inclusiv directorul general, să primească indemnizaţii lunare cuprinse între 62.400 lei (14.200 euro) şi 76.800 lei (17.500 euro).

În prezent, directorii executivi câştigă lunar 9.228 lei (2.100 euro), iar directorul general încasează 14.851 lei (3.400 euro).

În acelaşi timp, pentru membrii Consiliului de Administraţie era prevăzută o indemnizaţie lunară reprezentând 20% din salariul directorului general (între 2.840 euro şi 3.500 euro), la care se adăuga un bonus de performanţă propus la 12 indemnizaţii lunare. Astfel, câştigul anual pentru poziţia de membru al Consilul de Administraţie al Nuclearelectrica putea ajunge la 84.000 de euro.

Nuclearelectrica are patru directori, respectiv Daniela Lulache (director general), Elena Negulici (director economic), Ionel Bucur (directorul centralei nuclearelectrice din Cernavodă) şi Andrei Gheorghe (directorul Fabricii de combustibil nuclear din Piteşti), potrivit datelor companiei.

Lulache a fost numită director general la mijlocul lunii mai. Ea a condus Fondul Proprietatea până în luna decembrie 2009 şi a încasat în acel an indemnizaţii de conducere, bonus de performanţă şi compensaţii de 1,86 milioane lei (440.000 de euro).

Consiliul de Administraţie al Nuclearelectrica este format din Daniela Lulache, Ionel Bucur, Dragoş Paul Popescu, Alexandru Alexe, Carmen Radu, Dan Popescu şi Alexandru Săndulescu.

Cei şapte administratori au fost numiţi la sfârşitul lunii aprilie în baza legislaţiei privind guvernanţa corporativă, dar aproape toţi provin din sistemul de stat.

Compania este sub autoritatea Ministerului Economiei, statul deţinând 90,28% din acţiuni, iar Fondul Proprietatea are 9,72%.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO