1EUR = 4.8433 RON | Bucureşti 30 º

Companii

AGA Romgaz a numit doi noi administratori şi a respins bugetul pentru 2016

Acţionarii Romgaz au aprobat numirea lui Marius Aristotel Jude, secretar de stat în Ministerul Energiei, şi a lui Sebastian Tcaciuc în Consiliul de Administraţie al companiei, însă au respins bugetul de venituri şi cheltuieli pentru acest an, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti.

28 mar, 2016 | Agerpres

Deciziile au fost luate în Adunarea Generală a Acţionarilor Romgaz, care a avut loc vineri.

'Se alege Domnul Aristotel - Marius Jude în calitate de administrator al Societăţii Naţionale de Gaze Naturale 'Romgaz' - S.A. Mediaş pe postul devenit vacant în Consiliul de Administraţie al Societăţii Naţionale de Gaze Naturale 'Romgaz' - S.A. Mediaş ca urmare a încheierii mandatului Domnului Dragoş Dorcioman. Mandatul se execută de la data acceptării funcţiei conform prevederilor legale şi este valabil până la data de 17 mai 2017', se arată în raport.

De asemenea, şi Sebastian Tcaciuc a fost numit membru în Consiliul de Administraţie, în locul Soranei Baciu, secretar de stat în Ministerul Economiei. Mandatul lui Tcaciuc urmează să expire la 30 decembrie 2017. El a fost numit membru provizoriu în Consiliul de Administraţie al Romgaz începând cu data de 23 ianuarie 2016.

Sebastian Tcaciuc este şi membru în Consiliul de Administraţie al Nuclearelectrica. Potrivit CV-ului său, în perioada 2005-2013, a fost director de investiţii al Advent Internaţional, iar, anterior, a fost analist în cadrul ING Bank, Alpha Bank şi Delta Lloyd Investment Research. Totodată, în perioada 2006-2013, Tcaciuc a fost membru neexecutiv în Consiliile de Administraţie ale CFR SA, Ceramica SA, Deutek SA, Regina Maria, LaborMed Pharma SA şi Roma Plastik AS.

Pe de altă parte, acţionarii Romgaz nu au aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli pentru 2016 al societăţii şi nici propunerea Consiliului de Administraţie de a achiziţiona servicii de consultanţă, asistenţă şi reprezentare juridică specializată externă, în domeniul activităţii de achiziţii publice.

Profitul Romgaz s-a situat, în 2015, la valoarea de 1,18 miliarde lei, în scădere cu aproape 16% faţă de anul anterior. Pe de altă parte, cifra de afaceri a companiei s-a diminuat cu 9,81%, până la un cuantum de 4,05 miliarde lei, de la 4,49 miliarde lei, cât se raportase în 2014.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO