Agenţia de Mediu Vaslui, executată silit pentru un proiect cu finanţare europeană

Agenţia pentru Protecţia Mediului Vaslui, instituţie a cărui director a fost arestat pentru fapte de corupţie, este executată silit de Administraţia Finanţelor Publice pentru aproape 300.000 de lei, reprezentând finanţarea europeană a unui proiect care nu a fost implementat în condiţii legale.
Economica.net - vin, 09 nov. 2012, 21:48
Agenţia de Mediu Vaslui, executată silit pentru un proiect cu finanţare europeană

Administraţia Finanţelor Publice (AFP) Vaslui a blocat conturile Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Vaslui în vederea recuperării sumei de 298.267 lei, bani proveniţi de la Uniunea Europeană şi cheltuiţi pentru implementarea unui proiect transfrontalier privind protecţia calităţii aerului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Executarea silită a Agenţiei de Mediu Vaslui se face în baza unui proces-verbal transmis către AFP Vaslui de Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), în care se arată că au fost constatate o serie de nereguli în implementarea proiectului respectiv.

„Acest proces-verbal este cu titlu executoriu şi, în consecinţă, am procedat la blocarea conturilor celor de la APM în vederea recuperării sumelor provenite de la Uniunea Europeană. Până acum, am recuperat doar 12.000 de lei, descoperiţi într-un cont bancar, în condiţiile în care în contul lor din Trezorerie nu se poate umbla pe motiv că nu au buget de venituri şi cheltuieli”, a declarat, vineri, pentru corespondentul MEDIAFAX directorul AFP Vaslui, Ion Pavăl.

Suma ce trebuie recuperată de AFP Vaslui reprezintă partea de cofinanţare a UE dintr-un proiect transfrontalier cu Republica Moldova, în valoare de 72.370 de euro, de implementare a unui sistem de monitorizare a calităţii aerului în judeţul Vaslui.

În nota explicativă depusă la MRDT, cei de la APM Vaslui susţin că proiectul nu a putut fi finalizat în termenul legal prevăzut în proiect din cauza Ministerului Mediului, care, în anul 2009, nu a venit cu partea lui de cofinanţare la datele stabilite în contract.

Directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Vaslui, Remus Mitrea, a fost arestat preventiv, în noaptea de 11 spre 12 noiembrie, de Tribunalul Iaşi, pentru luare şi dare de mită, abuz în serviciu şi spălare de bani, fiind acuzat că pretindea bani de la firme care doreau să obţină aviz de mediu.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Un nou focar de gripă aviară a apărut în nordul Italiei
Un nou focar de gripă aviară a apărut în nordul Italiei
Italia a raportat un focar de gripă aviară înalt patogenă H5N8 într-o fermă comercială de curcani pentru îngrăşat, ...
CNSU a actualizat lista statelor și teritoriilor în funcție de riscul epidemiologic. Belgia, Austria și Grecia au intrat în zona roșie
CNSU a actualizat lista statelor și teritoriilor în funcție de riscul epidemiologic. Belgia, Austria și Grecia au intrat ...
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat, printr-o hotărâre, actualizarea listei ţărilor în ...
Julius Meinl renunță la celebrul său logo, care este considerat ca fiind rasist
Julius Meinl renunță la celebrul său logo, care este considerat ca fiind rasist
Julius Meinl, celebra companie furnizoare de cafea şi ceai premium cu sediul central în capitala austriacă, a anunţat ...