1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 11 º

Companii

Agenţia Internaţională a Energiei recomandă triplarea cheltuielilor publice pentru cercetare şi dezvoltare

Cheltuielile publice pentru cercetare şi dezvoltare în domeniul tehnologiilor cu emisii reduse de carbon trebuie triplate, dacă se doreşte atingerea obiectivului privind creşterea temperaturilor globale cu maximum 2 grade Celsius, a avertizat, luni, Agenţia Internaţională a Energiei (IEA), transmite AFP.

04 mai, 2015 | Agerpres

Cheltuielile guvernamentale pentru cercetare şi dezvoltare în domeniul energiei în cele 29 de state membre ale IEA au crescut în valoare absolută de la cel mai scăzut nivel atins în 1997 până la 17 miliarde de dolari în 2011. Însă, ponderea lor în totalul cheltuielilor pentru cercetare şi dezvoltare a stagnat între 3 - 4% după 2000, comparativ cu un maximum de 11% în 1981, susţine organizaţia într-un raport dedicat inovaţiei tehnologice în sectorul energetic, scrie Agerpres.

'Triplarea acestui nivel, aşa cum recomandăm noi, presupune că guvernele şi sectorul privat vor colabora mai îndeaproape şi vor da prioritate tehnologiilor cu emisii reduse de carbon', a apreciat directorul IEA, Maria van der Hoeven.

Dezvoltarea şi introducerea de noi tehnologii în materie de energie sunt factori-cheie în lupta împotriva încălzirii climatice, în paralel cu procesul diplomatic ce ar urma să se finalizeze cu un acord la conferinţa mondială de la Paris, din luna decembrie, susţine IEA. Ori, într-o lume încă foarte dependentă de combustibilii fosili, recenta cădere a preţului la petrol şi preţurile mici la cărbune întăresc rolul guvernelor consideră IEA, care le cere acestora să pună la punct un cadru de reglementare care să încurajeze inovaţia şi încrederea investitorilor.

IEA este principalul organism de consiliere pe probleme energetice al celor mai dezvoltate 29 de state. Agenţia a fost înfiinţată ca răspuns la primul şoc petrolier din 1973 - 1974 pentru a coordona eliberarea de petrol din stocurile de rezervă.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO