Agenţiile de turism şi jocurile de noroc au contribuit la creşterea afacerilor din serviciile de piaţă, în februarie

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei a înregistrat, ca serie brută, o cifră de afaceri mai mare cu 0,4%, în februarie 2015, comparativ cu aceeaşi lună din anul anterior, datorită, în principal, afacerilor derulate de către agenţiile de turism, respectiv de cele consemnate în activităţile de jocuri de noroc, arată datele Institutului Naţional de Statistică /INS/, publicate miercuri.
Economica.net - mie, 08 apr. 2015, 07:35
Agenţiile de turism şi jocurile de noroc au contribuit la creşterea afacerilor din serviciile de piaţă, în februarie

Conform sursei citate, în februarie 2015, activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, ca serie brută, a consemnat o majorare în cifra de afaceri cu 0,4%, faţă de februarie 2014, provenită în principal de la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+20,7%) şi activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+4%), scrie Agerpres.

În perioada analizată, s-au înregistrat scăderi în activităţile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blănurilor (-9,2%), hoteluri şi restaurante (-5,6%) şi serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-0,1%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna februarie 2015, a crescut cu 0,2%, comparativ cu aceeaşi lună din anul precedent.

Datele INS relevă că, în februarie 2015, comparativ cu luna anterioară din acelaşi an, volumul cifrei de afaceri în serviciile de piaţă prestate populaţiei a înregistrat o diminuare cu 1,3%, ca serie brută, din cauza scăderilor înregistrate la activităţile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blănurilor (-4,8%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-3,5%) şi activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-0,3%).

Pe de altă parte, creşteri s-au înregistrat la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+7,1%) şi la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+3,8%).

În acelaşi timp, volumul cifrei de afaceri, pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna februarie 2015, faţă de luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 1,6%.

La nivelul primelor două luni din acest an, activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, ca serie brută, a consemnat o cifră de afaceri cu 0,7% mai mică, în comparaţie cu perioada 1 ianuarie – 28 februarie 2014. Acest rezultat a provenit de la activităţile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blănurilor (-8,3%) şi de la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-3,9%).

Creşteri au înregistrat activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+8,5%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+2,1%), precum şi activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+1,2%).

Conform INS, activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada ianuarie-februarie 2015 a consemnat o cifră de afaceri cu 0,6% mai mică faţă de rezultatele din acelaşi interval din 2014.

Te-ar mai putea interesa și
GCS: 1.305 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 1.026 de pacienți la ATI
GCS: 1.305 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 1.026 de pacienți la ATI
Un număr de 1.305 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate peste 37.400 de teste, a informat, sâmbătă, Grupul de Comunicare......
BNR va păstra neschimbată rata de dobândă în şedinţa consiliului de admninistraţie al băncii din 12 mai – ING Bank
BNR va păstra neschimbată rata de dobândă în şedinţa consiliului de admninistraţie al băncii din 12 mai – ING Bank
Banca centrală a României își va relua reuniunile politice periodice pe 12 mai. În analiza sa zilnică, ING Bank spune ...
Doar cinci dintre candidații la concursul pentru șefia caselor de asigurări de sănătate au trecut de proba scrisă
Doar cinci dintre candidații la concursul pentru șefia caselor de asigurări de sănătate au trecut de proba scrisă
Doar cinci candidaţi la concursul pentru ocuparea funcţiilor de directori de case de asigurări de sănătate au trecut ...
România, pe locul 24 în Europa la numărul de kilometri de autostradă. Cum a evoluat rețeaua europeană de șosele de mare viteză în ultimii 100 de ani
România, pe locul 24 în Europa la numărul de kilometri de autostradă. Cum a evoluat rețeaua europeană de șosele de ...
România se situează pe locul 24 într-un top al țărilor din Europa după numărul de kilometri de autostradă, cu o rețea ...