Aglomerație la metrou cauzată de probleme tehnice. Degajare de fum la stația Piața Romană. Au fost evacuați călătorii. Trafic rutier restricționat. Două persoane la spital UPDATE

Aglomerație în această dimineață la metrou, unde se circulă greu pe Magistrala 2 Berceni - Pipera. S-a produs o degajare de fum la stația Piața Romană din cauza frânării trenului, au intervenit opt autospeciale de stingere. De asemenea, traficul rutier între Piața Romană și Universitate este restricționat pe ambele sensuri. În total, 172 de persoane au fost evacuate, 25 de persoane au fost asistate medical, din care două persoane au fost transportate la spital, potrivit ISU. Totodată, a fost înființată o linie navetă de autobuz între Piața Unirii și Piața Charles de Gaulle.
Ion Dobreanu - mar, 24 mai 2022, 09:04
Aglomerație la metrou cauzată de probleme tehnice. Degajare de fum la stația Piața Romană. Au fost evacuați călătorii. Trafic rutier restricționat. Două persoane la spital UPDATE

UPDATE 17:10

Circulația trenurilor de metrou rămâne reorganizată până când comisia tehnică de specialitate Metrorex -AGIFER va dispune retragerea trenului în depou.

Astfel, până la finalul zilei circulația trenurilor cu călători pe Magistrala 2 se desfășoară la un interval de 10-12 minute după cum urmează: – pe traseul Pipera – Berceni- Pipera se circulă normal, cu excepția distanței dintre stațiile Piața Romană și Piața Unirii 2, unde se circulă pe un singur fir, alternativ.

UPDATE 11:05

Ca urmare a incidentului ce a dus la blocarea garniturilor de tren care circulă pe Magistrala 2 de metrou, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI) a dispus de urgență înființarea unei linii navetă de autobuz, pentru transportul călătorilor.
Linia funcționează pe traseul Piața Unirii – Piața Charles de Gaulle, până la reluarea circulației trenurilor de metrou de pe Magistrala 2, anunță reprezentanții TPBI.
Potrivit lor, TPBI monitorizează strict transportul public de călători din Regiunea București – Ilfov și intervine prompt atunci când situația o impune, dispunând măsuri pentru sprijinirea publicului călător.

UPDATE 10:45

Metrorex informează că la ora 8:42, trenul care pleca din stația de metrou Piața Romană către Berceni a prezentat o defecțiune tehnică cu degajare de fum, la ieșirea din stație. Mecanicul trenului a încercat repornirea trenului în traseu, fapt ce nu a putut fi posibil. Astfel, călătorii au fost debarcați în tunel, după scoaterea tensiunii pe ambele fire, sub supravegherea directă a echipelor de intervenție Metrorex și ISU.

ISU a luat decizia de activare a planului roșu. Călătorii au fost debarcați în siguranță. Circulația trenurilor de metrou se desfășoară alternativ între Piața Romană și Unirii 2 pe un singur fir. Pe restul magistralei, circulația se desfășoară normal. Circulația trenurilor este reorganizată corespunzător până la retragerea trenului în depou pentru analiză și remediere.

Defecțiunea va fi analizată de către o comisie tehnică de specialitate mixta Metrorex – Agenția de Investigare Feroviară Română (AGIFER). Metrorex prezintă scuze călătorilor și îi asigură pe această cale că depune toate eforturile pentru reluarea circulației în condiții normale.

UPDATE 10:05

Bilanț final, prezentat de ISU: 172 de persoane au fost evacuate, 25 de persoane asistate medical, din care două persoane au fost transportate la Spitalul Floreasca, deoarece expunerea la fum şi stresul le-au provocat activarea unor patologii preexistente.

UPDATE 9:45

Având în vedere intervenția pompierilor la stația de metrou Piața Romană, Brigada Rutieră recomandă participanților la trafic:

– să evite zona;

– să respecte semnalele și indicațiile polițiștilor rutieri;

– să circule cu prudență.

La acest moment traficul rutier este restricționat pe segmentul de drum cuprins între Piața Universității și Piața Romană, ambele sensuri de deplasare și pe bd-ul Lascăr Catargiu, dinspre Piața Victoriei către Piața Romană. De asemenea, au fost aplicate restricții de trafic și din intersecțiile apropiate, pe străzile ce converg către bd-ul Gheorghe Magheru.

UPDATE 9:35

„Ca urmare a defecțiunii tehnice cu degajare de fum din Piața Romană, echipele Metrorex au apelat conform procedurilor la instituțiile abilitate pentru verificare și acordare de sprijin în caz de nevoie. Călătorii aflați în trenul defect au forțat deschiderea ușilor, fapt ce a condus la blocarea trenului în tunel și deconectarea de la energia electrică a acestuia. Menționăm că, pasagerii aflați în trenul defect nu au fost puși în niciun moment în pericol, iar ca urmare a situației create, aceștia vor fi debarcați prin tunel. Circulația trenurilor de metrou pe Magistrala 2 se desfășoară cu dificultate, iar între stațiile Universitate și Piața Victoriei nu se circulă„, a anunțat Metrorex.

Potrivit celor de la ISU, este vorba de o defecţiune tehnică la o ramă de metrou, fără flacără deschisă, doar cu degajări de fum. „Metroul este în tunel, la o distanţă de aproximativ 20-30 m de peron”, arată ISUBIF.

Echipajele din cadrul ISUBIF sunt amplasate în zona staţiilor de metrou Romană, Universitate şi Piaţa Victoriei.

„Incendiul de la metrou este lichidat. Incendiul s-a manifestat la carcasa unei linii de metrou. Din vagoane au fost evacuate toate persoanele„, au transmis cei de la ISU.

UPDATE 9:10

Reprezentanții Metrorex au precizat că nu este vorba de un incendiu, ci despre o defecțiune cu degajare de fum din cauza frănării trenului. „Încercăm să readucem trenul la peronul stației Romană”, au adăugat aceștia.

„Degajare de fum în subteran la stația de metrou Piața Romană. În acest moment se realizează evacuarea călătorilor. A fost realizată deconectarea de la alimentarea cu energie electrică. Nu sunt victime. Acționeaza 8 autospeciale de stingere, SMURD, Detasamentul Special de Salvatori”, au transmis cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU).

Reprezentanții ISU București au anunțat că la statia de metrou Romană se continuă intervenția pentru evacuarea călătorilor, iar la stațiile Victoriei și Universitate au fost evacuați toți călătorii.

Știrea inițială

În această dimineață se circulă cu dificultate la metroul din București. Problema este cauzată de motive tehnice identificate pe Magistrala 2.

Astfel, circulația pe sensul Pipera-Berceni este blocată, iar circulația trenurilor în stația Unirii 2 se desfășoară în ambele sensuri pe linia dinspre Berceni spre Pipera.

Metrorex informează printr-un comunicat de presă că astăzi, 24.05.2022, începând cu ora 8:50, circulația trenurilor de metrou pe Magistrala 2 se desfășoară cu dificultate din cauza unei defecțiuni tehnice identificată la un tren care a plecat din stația Piața Romană către Berceni.

”În urma defecțiunii, trenul va fi retras din circulație pentru analiză și remediere. Între timp se iau toate măsurile pentru ca circulația pe Magistrala 2 să se reia în condiții normale. Metrorex prezintă scuze călătorilor pentru disconfortul creat”, precizează sursa citată.

Te-ar mai putea interesa și
O „forţă de reacţie rapidă” a UE ar putea să fie înfiinţată în 2025, susţine Parisul
O „forţă de reacţie rapidă” a UE ar putea să fie înfiinţată în 2025, susţine Parisul
O 'forţă de reacţie rapidă' a Uniunii Europene, evocată joi de preşedintele francez Emmanuel Macron şi destinată unor operaţiuni de tipul evacuării de cetăţeni din ţări în criză, ar......
Mecanismul privind salariul minim european începe de la 1 iulie
Mecanismul privind salariul minim european începe de la 1 iulie
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri că mecanismul privitor la implementarea salariului minim european va începe ...
UE înăspreşte regulile pe care trebuie să le respecte retailerul chinez de modă Shein
UE înăspreşte regulile pe care trebuie să le respecte retailerul chinez de modă Shein
Comisia Europeană a desemnat, vineri, în mod oficial, comerciantul Shein drept platformă online foarte mare (VLOP) în ...
Ciolacu: Sunt bani de salarii, sunt bani de pensii, sunt bani pentru profesori
Ciolacu: Sunt bani de salarii, sunt bani de pensii, sunt bani pentru profesori
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, că Guvernul are toţi banii necesari pentru a plăti pensiile şi salariile, ...