Agricola Bacău a exportat în perioada ianuarie-octombrie carne de pui de 10 milioane euro

Agricola Bacău a încasat în primele zece luni circa 10 milioane de euro din exporturile de carne de pasăre, care au reprezentat circa 20% din producţie, a anunţat compania.
Economica.net - joi, 22 nov. 2012, 10:46
Agricola Bacău a exportat în perioada ianuarie-octombrie carne de pui de 10 milioane euro

În 2010 exporturile au fost de sub 12% din producţie, iar în 2011 procentul a ajuns la 22%, se arată într-un comunicat al companiei.

Producţia de carne de pasăre este în 2012 cu cinci procente mai mare şi, prin urmare, şi valoarea absolută a cantităţilor exportate, în acest an, este mai mare decât în primele 10 luni ale anului trecut. Valoric, Agricola a încasat cu 3% mai mult decât în 2011 din carnea de pasăre.

Pieptul de pui şi puiul grill Agricola au, fiecare, o pondere de 40% din totalul exporturilor companiei în 2012, care au ca destinaţii – în ordinea valorică descrescătoare – Germania, Ungaria, Italia, Franţa, Grecia, Bulgaria, Olanda.

„Menţinerea acestui canal de vânzare la o cincime din producţia noastră asigură un aport de valută necesar, substanţial, dar şi un echilibru corelat cu obiectivele noastre de creştere. Menţionam, încă de anul trecut, că ne interesează piaţa Marii Britanii, unde deja colegii de la Europrod livrează de aproape doi ani produse de tip ready-meal. Colegii de la Salbac sunt activi pe pieţele externe începând cu anul 2011”, a declarat Grigore Horoi, preşedintele Agricola Bacău.

Europrod, compania din cadrul Grupului Agricola specializată în produse ready-meal şi semipreparate din carne, are ca principală destinaţie a exporturilor Marea Britanie (alături de Irlanda şi Malta), unde anul acesta au crescut – în primele 10 luni – cantităţile livrate cu 60% faţă de anul 2011, încasând circa 400.000 euro.

„Ne interesează foarte mult, în continuare, piaţa internă, însă cea mai importantă «caracteristică» a consumului în 2012 a rămas prudenţa, iar în ceea ce priveşte carnea de pasăre estimez că nivelul consumului va creşte doar cu câteva procente. Prin urmare, canalul de export rămâne una dintre priorităţile noastre”, a adăugat Horoi.

Agricola este unul dintre cei mai mari producători de carne de pui din România.

În 2011, Agricola deţine 15% din piaţa cărnii de pui, este lider cu 19% din piaţa de semipreparate şi produse de tip ready-meal, potrivit datelor companiei.

Te-ar mai putea interesa și
Exporturile UE de ciocolată au crescut anul trecut cu 35% faţă de 2013 – date Eurostat
Exporturile UE de ciocolată au crescut anul trecut cu 35% faţă de 2013 – date Eurostat
Statele membre ale Uniunii Europene au exportat anul trecut în ţările din afara blocului comunitar 867.000 de tone de ciocolată şi batoane de ciocolată, cu 2% mai mult faţă de 2022 (852.000......
Burduja: România are cel mai mic preţ din regiune la energie electrică
Burduja: România are cel mai mic preţ din regiune la energie electrică
România are un preţ la energie electrică cel mai mic din regiune, fiind un efect al investiţiilor în "energie verde, ...
Unii producători auto germani sunt afectaţi de prăbuşirea podului din Baltimore
Unii producători auto germani sunt afectaţi de prăbuşirea podului din Baltimore
Prăbuşirea podului Francis Scott Key din Baltimore are efecte diferite asupra producătorilor de automobile din Germania, ...
Aderare parțială Schengen – Despescu, MAI: Pasagerii nu au nicio obligaţie suplimentară, acestea sunt exclusiv în sarcina autorităţilor
Aderare parțială Schengen – Despescu, MAI: Pasagerii nu au nicio obligaţie suplimentară, acestea sunt exclusiv ...
Chestorul general de poliţie Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, a afirmat, joi, că, începând cu ziua de duminică, ...