Agroland a deschis două noi magazine MEGA, rețeaua companiei ajungând la 23 de unități la nivel național

Agroland Business System (BVB: AG), grup antreprenorial românesc de retail, agricultură și alimentație, care deține cea mai mare rețea de magazine agricole din România, anunță extinderea rețelei Agroland MEGA la 23 de unități la nivel național prin deschiderea a două noi magazine, situate în Ianca, județul Brăila, și Câmpulung, județul Argeș.
Ion Dobreanu - vin, 31 mart. 2023, 18:19
Agroland a deschis două noi magazine MEGA, rețeaua companiei ajungând la 23 de unități la nivel național

„Conceptul Agroland MEGA a fost creat pentru a satisface creșterea cererii din partea clienților, atât din punct de vedere al volumului, cât și al diversificării gamei de produse, cu magazine care să fie localizate în apropierea acestora. Magazinele MEGA răspund nevoilor clientelei tradiționale, cum sunt micii fermieri, dar și cele ale unui nou segment de clienți, care practică hobby farming și au animale de companie. Investițiile în cele două magazine Agroland MEGA, care se ridică la aproape 500.000 de euro, au fost realizate de partenerii francizați, ceea ce confirmă încrederea pe care aceștia o au față de modelul nostru de business.

Deși segmentul de retail resimte presiunea inflației crescute, ceea ce determină un comportament mai prudent al clienților, rezultatele pe care le-am înregistrat anul trecut arată faptul că volumele de vânzare au crescut, demonstrând necesitatea produselor pe care le vindem. Ne așteptăm ca în acest an mai multe din magazinele Agroland MEGA deschise în anii anteriori să ajungă la maturitate, astfel încât acestea să genereze o cifră de afaceri cu 50% mai mare în comparație cu 2022”, a declarat Horia Cardoș (foto), fondator și CEO al Agroland Business System.

Noul magazin Agroland MEGA Ianca este a doua unitate MEGA din județul Brăila și a presupus o investiție de 400.000 de euro, sumă care a inclus terenul, construcția și amenajările, fără stocurile de marfă. Acesta se întinde pe o suprafață de aproximativ 420 mp, având o gamă de peste 3.000 produse, iar în cadrul magazinului se vor regăsi o farmacie veterinară și o fitofarmacie.

Conducerea Agroland estimează vânzări în valoare de peste 800.000 de euro pentru anul 2024 și un trafic mediu zilnic de aproximativ 200 de persoane.

Agroland MEGA Câmpulung este primul magazin MEGA din județul Argeș și a reprezentat o investiție de 80.000 de euro, sumă în care nu sunt incluse stocurile de marfă. Magazinul are o suprafață de aproximativ 300 mp, cu o gamă de peste 2.000 de produse, și va cuprinde o fitofarmacie. Conducerea companiei estimează pentru acest magazin vânzări de peste 600.000 de euro pentru anul 2024, cu un trafic mediu zilnic de aproximativ 200 de persoane.

Pentru anul 2023, Agroland Business System vizează dezvoltarea în continuare a rețelei de magazine Agroland. Astfel, compania are în plan ca pe parcursul acestui an să deschidă alte două noi magazine MEGA, precum și 10 noi magazine tradiționale Agroland.

Agroland Business System a înregistrat în 2022 venituri consolidate de 305,1 milioane de lei, o creștere cu 31% față de 2021, și un profit net de 3,3 milioane de lei, o scădere de 62% comparativ cu anul anterior. Agroland Business System este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București începând cu data de 1 martie 2021 și se tranzacționează sub simbolul AG, având o capitalizare de piață de aproximativ 105 milioane de lei.

Despre Agroland Business System

Agroland Business System (BVB: AG) este o companie antreprenorială românească, care deține cea mai mare rețea de magazine agricole din România. Compania a fost fondată în anul 2009 la Timișoara de către antreprenorul Horia Cardoș și astăzi operează o rețea de aproximativ 250 de magazine specializate în vânzarea de produse pentru grădină, fermă și animale de companie. De asemenea, compania deține și platforma Avicola Mihăilești, unde produce ouă de consum și pui de o zi. Această platformă este formată din șase ferme aflate pe o suprafață de 30 de hectare în județul Giurgiu. Agroland este activă și în zona de tehnologie prin AgTech TM by Agroland, primul program complet de incubare din România care stimulează și susține inovația în agricultură. Acțiunile Agroland Business System sunt listate pe piața AeRO a Bursei de Valori București începând cu data de 1 martie 2021 sub simbolul AG.

Te-ar mai putea interesa și
Germania prelungeşte controalele temporare la frontierele cu Polonia, Cehia şi Elveţia
Germania prelungeşte controalele temporare la frontierele cu Polonia, Cehia şi Elveţia
 Germania prelungeşte până la 15 decembrie controalele temporare la frontierele cu Polonia, Cehia şi Elveţia, a anunţat luni Ministerul federal de Interne, transmite dpa....
Rezervele valutare ale BNR au crescut cu 1,2%, la 58,894 miliarde euro, în noiembrie 2023
Rezervele valutare ale BNR au crescut cu 1,2%, la 58,894 miliarde euro, în noiembrie 2023
Rezervele valutare la Banca Naţională a României totalizau 58,894 miliarde euro la finele lunii noiembrie 2023, în creştere ...
Record pentru aur – Tensiunile din Orientul Mijlociu şi aşteptările privind reducerea dobânzilor duc preţul unciei la un nou maxim istoric
Record pentru aur – Tensiunile din Orientul Mijlociu şi aşteptările privind reducerea dobânzilor duc preţul unciei ...
Preţul aurului a depăşit luni recordul istoric de peste 2.100 de dolari uncia, investitorii mizând pe o reducere a dobânzilor ...
Fraudă de 15 milioane de euro identificată de inspectorii antifraudă în domeniul comerțului cu autoturisme second hand
Fraudă de 15 milioane de euro identificată de inspectorii antifraudă în domeniul comerțului cu autoturisme second hand
Inspectorii din cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) au identificat o grupare infracțională care a tranzacționat ...