Agroland, cel mai mare lanț de magazine agricole, a strâns 7,9 milioane de euro printr-un plasament privat încheiat într-o zi

Agroland, operatorul celui mai mare lanț de magazine agricole din România, a încheiat într-o singură zi un plasament privat, prin care au fost subscrise peste 8,5 milioane de acțiuni, în valoare de 38,5 milioane de lei (7,9 milioane de euro). În urma încheierii plasamentului de acțiuni, valoarea de piață estimată a companiei ajunge la 10 milioane de euro. 
Economica.net - joi, 19 nov. 2020, 12:18
Agroland, cel mai mare lanț de magazine agricole, a strâns 7,9 milioane de euro printr-un plasament privat încheiat într-o zi

Agroland, companie controlată de omul de afaceri Horia Cardoș, a încheiat anticipat un plasament privat de acțiuni cu subscrieri de 7,9 milioane de euro, de 4,85 de ori mai mult decât valoarea ofertei, anunță compania care se pregătește pentru listarea acțiunilor pe sistemul multilateral de tranzacționare operat de BVB, la începutul lui 2021. Valoarea de piață estimată a companiei a ajuns astfel la 10 milioane de euro. 

Plasamentul intermediat de Tradeville s-a încheiat anticipat, în prima zi, deși inițial fusese programat pentru perioada 18 noiembrie – 2 decembrie 2020, fiind suprasubscris cu 385%. Au fost subscrise peste 8,5 milioane de acțiuni, cu o valoare totală a subscrierilor de 3, 5 milioane de lei, la un preț de vânzare de 4.5 lei pe acțiune. Subscrierea minimă s-a ridicat la 99.000 lei, echivalentul a 22.000 de acțiuni.

Această ofertă de acțiuni survine la opt luni de la finalizarea unei oferte de obligațiuni corporative, desfășurată de Agroland în parteneriat cu TradeVille, prin care a fost obținută o finanțare de 8 milioane de lei. Capitalul respectiv a fost parțial utilizat pentru dezvoltarea unui nou concept de magazine, Agroland MEGA, care se adresează atât clienților tradiționali, cât și celor cu venituri peste medie. 

„Succesul acestui plasament de acțiuni atestă încă o dată încrederea în modelul de business al Agroland. Investitorii la bursă caută predictibilitate, rezultate financiare solide și planuri de dezvoltare sustenabile, iar acestea sunt principii pe care am construit de la bun început businessul Agroland și pe baza cărora vom crește în continuare”, a spus Horia Cardoș, fondator și Director General al Agroland.

Agroland a raportat în primul semestru din 2020 o cifră de afaceri de 25,5 milioane de euro, în creștere cu 18% față de aceeași perioadă din 2019, și cu un profit net de patru ori mai mare decât cel înregistrat în 2019. Compania a preluat activitatea Avicola București, sucursala Mihăilești și a deschis  primului magazin de tip MEGA din București, situat pe Șoseaua Fundeni. 

Peste 97% dintre ordinele de subscriere ale clienților TradeVille au fost lansate prin platforma online de tranzacționare.

„Chiar dacă anul 2020 se apropie de final, TradeVille continuă seria plasamentelor de succes cu acțiunile uneia dintre cele mai interesante companii din agribusiness-ul românesc. Cu interese variind de la comerțul cu produse agricole clasice la incubarea de companii agri-tech, Agroland are potențialul de a profita consistent pe seama dezvoltării agriculturii, la noi în țară”, a adăugat Ovidiu-George Dumitrescu, Director General Adjunct al TradeVille. 

Agroland este cea mai mare rețea de magazine cu produse pentru gardening, pet care și hobby farming din România, are capital 100% românesc și a fost fondată în 1997, la Timișoara, de către antreprenorul Horia Cardoș. În prezent, rețeaua Agroland are 248 de unități, localizate în 29 de județe, și 400.000 de clienți unici/an. În 2019, a înregistrat peste 2,2 milioane de bonuri de cumpărături și o medie de cinci vizite pe an pentru fiecare client.

Agroland a înregistrat o cifră de afaceri de 30 milioane de euro, la finele lui 2019, și are 220 de angajați. 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Şeful CEZ: Preţurile electricităţii şi gazelor vor creşte semnificativ în 2022
Şeful CEZ: Preţurile electricităţii şi gazelor vor creşte semnificativ în 2022
Şeful companiei cehe de utilităţi CEZ, Daniel Beneš, estimează că preţul electricităţii va creşte în Cehia cu ...
Platforma de marketing afiliat 2Performant anunță o creștere în T3 cu 64,2% a numărului de vânzări, în valoare de 17 mil. de euro
Platforma de marketing afiliat 2Performant anunță o creștere în T3 cu 64,2% a numărului de vânzări, în valoare de ...
Compania de tehnologie 2Performant, liderul pieței de marketing afiliat din România, listată pe piața AeRO a BVB, a intermediat, ...
UE a exportat peste un miliard de vaccinuri împotriva COVID-19 începând din decembrie 2020 – von der Leyen
UE a exportat peste un miliard de vaccinuri împotriva COVID-19 începând din decembrie 2020 – von der Leyen
Peste un miliard de vaccinuri împotriva COVID-19 produse în Uniunea Europeană au fost exportate în mai mult de 150 de ...