1EUR = 4.7792 RON | Bucureşti 3 º

Companii

Agroland deschide o reţea de supermarketuri agricole în care va investi şase milioane de euro

Agroland, rețeaua națională de retail dedicată fermierilor mici și mijlocii, va deschide în 2020 primele supermarketuri agricole din țară. În urma unor investiții de aproximativ 6 milioane de euro, Agroland se va extinde cu 20 astfel de magazine cu o suprafață de minimum 500 mp.

28 noi, 2019 | ECONOMICA.net

Planul de dezvoltare se întinde pe durata următorilor patru ani, iar pentru 2020 sunt planificate deschiderea a cinci dintre cele 20 de supermarketuri.

„În vest sunt deja consacrate astfel de supermarketuri agricole, cu suprafețe chiar mai mari, de până la 1.000 mp și chiar peste. Programe de finanțare dedicate agriculturii precum tânăr fermier și nu numai, au revitalizat zona agricolă în România. Observăm o creștere de la zona de agricultură de hobby, către diverse formule de antreprenoriat. Strategia investițiilor urmează modelul deja consacrat al rețelei Agroland – peste 50% dintre aceste magazine vor fi construite din surse proprii și vor fi proprietatea exclusivă Agroland, cu o investiție de aproximativ 400.000 euro, 20 % vor reprezenta spații închiriate în centre comerciale tip strip-mall, iar restul de 30% vor reprezenta francize către partenerii deja existenți în rețeaua Agroland”, spune Horia Cardoș, fondator Agroland.

Pentru anul viitor două locații sunt deja pregătite pentru demararea construcțiilor în regim propriu, una locație este închiriată și trei sunt francizate către parteneri în zonele Banat, București și Moldova.

În prezent cele 250 de magazine tradiționale Agroland cu suprafețe cuprinse între 50 - 150 mp, existente în 28 de județe deservesc 400.000 de clienți anual. În rețeaua de supermarketuri conducerea Agroland asteptă între 5 si 8.000 clienți unici anual, cu o frecvență medie de 4-5 cumpărături pe an și o cifră de afaceri de un milion de euro per magazin, începand cu al treilea an.

La finalul celor patru ani dedicați investițiilor, Agroland se așteaptă ca cele 20 de supermarketuri să le aducă dublarea cifrei de afaceri, la 60 de milioane de euro.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO