Ai fost blocat în viscol? Poţi da în judecată statul. Iată cum poţi câştiga

Economica.net
27 01. 2012
viscol_604_ciprian_sterian_63550900

„Persoanele aflate în situaţii-limită, blocate pe drumuri publice, au fost prejudiciate ca urmare a nerespectării obligaţiilor legale de către administratorii drumurilor publice, iar întemeindu-se pe răspunderea delictuală, dreptul comun, pot chema în judecată Ministerul Administraţiei şi Internelor, prin Inspectoratul General al Poliţiei Române, în calitate de pârât, pentru repararea prejudiciului suferit”, au declarat pentru RTV.NET avocaţii firmei de avocatură bpv Grigorescu Ştefănică.

În ce situaţii aveţi cele mai mari şanse de succes

Dacă ai fost blocat în viscol în zonele în care nu există contracte cu firme private de deszăpezire, atunci ai şanse mai mari de succes, iar în acest caz vei avea litigiul cu administraţia locală, explică avocaţii de la bpv Grigorescu Ştefănică.

Ce trebuie să ştii dacă vrei despăgubiri pentru că ai fost blocat în viscol

„Nu cred că forţa majoră ar putea fi invocată cu succes de către drumari/Inspectoratul General al Poliţiei Române, pentru simplul motiv că nu putem spune că ne-am fi aşteptat să nu ningă abundent iarna”, ne explică avocaţii de la bpv Grigorescu Ştefănică.

Autoritatea competentă în domeniul circulatiei pe drumurile publice privind aplicarea şi exercitarea controlului în ceea ce priveşte respectarea normelor din acest domeniu este Ministerul Administraţiei şi Internelor, prin Inspectoratul General al Poliţei Române, conform art. 1, OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, ne-au spus avocaţii de la bpv Grigorescu Ştefănică.

OUG 195/2002 mai prevede obligaţia administratorului drumurilor publice, antreprenorului sau executantului lucrărilor, după caz, de a lua măsurile necesare pentru înlăturarea imediată a cauzelor care împiedică circulaţia în condiţii normale pe drumurile publice, de a curăţa, înlătura obstacolele aflate pe partea carosabilă şi de a readuce drumul la starea iniţială, conchid avocaţii de la bpv Grigorescu Ştefănică.

Firma de avocatură bpv Grigorescu Ştefănică a fost creată prin fuziunea societăţilor bpv Grigorescu şi Ştefănică & Florea, care a avut loc în martie 2011.

bpv Grigorescu Ştefănică oferă servicii de consultanţă juridică şi reprezentare în domenii precum dreptul concurenţei, drept bancar şi financiar, drept societar şi comercial, litigii şi arbitraj, dreptul muncii şi pensii, energie, mediu şi autorizaţii, drept european, fuziuni şi achiziţii, achiziţii publice şi concesiuni, drept imobiliar şi al construcţiilor, drept fiscal.