Air France a repatriat în ultima lună peste 270.000 de persoane blocate departe de case de apariția pandemiei

Începând cu 14 martie 2020, Air France și subsidiara sa low-cost Transavia au operat peste 1.800 de szboruri, de pe 132 de aeroporturi din 82 de țări, informează compania prin intermediul unui comunicat transmis către Economica.net.
Economica.net - mie, 29 apr. 2020, 13:49
Air France a repatriat în ultima lună peste 270.000 de persoane blocate departe de case de apariția pandemiei

Air France și-a concetrat activitatea pe repatrierea cetățenilor a diverse state și pe transportul de echipamente medicale.
Datorită acestor zboruri, peste 270.000 de persoane rămase blocate departe de case de declanșarea pandemiei de coronavirus au fost repatriate, 150.000 dintre acești pasageri fiind francezi. Air France și Transavia au creat tarife speciale fixe pentru repatrierea pasagerilor.

Operațiunile de repatriere se apropie de final în majoritatea regiunilor, cu excepția anumitor zone precum Africa de Nord, unde cererea rămâne în continuare mare, în ciuda a peste 200 de zboruri deja efectuate. Pentru a răspune acestei necesități, Air France va mai furniza câteva zboruri în decursul următoarelor săptămâni, sub rezervă obținerii autorizațiilor necesare.

Activitatea Air France este acum concentrată pe implementarea unui program de zbor minim, echivalent cu aproximativ 5% din capacitatea oferită în mod normal. Acest lucru este menit, pe de o parte, să păstreze continuitatea teritorială în marile orașe franceze și teritoriile de peste mări, iar pe de altă parte să mențină legătura cu marile metropole europene și mondiale, asigurând transportul de pasageri și marfă.

De asemenea, compania Air France este implicată activ în transporturile aeriene dintre China și Franța contribuind la aducerea de măști și echipamente medicale. 7 zboruri sunt operate săptămânal folosind avioane cargo Boeing 777 și aeronave Boeing 777 utilizate de obicei pentru transportul de pasageri. Materialele transportate sunt depozitate în magaziile și în cabinele aeronavelor.

Implementarea acestui plan de repatriere și de continuitate operațională a fost posibilă prin angajamentul comun al tuturor echipajelor Air France și Transavia, al personalului de la sol, al piloților și însoțitorilor de zbor, care sunt mândri să contribuie la efortul național.

Distanțare socială
În prezent, majoritatea zborurilor operate de Air France nu sunt operate la capacitate maximă, pentru a permite distanțarea socială. În cazurile în care distanțarea socială nu este posibilă, echipajele Air France distribuie la intrarea în aeronavă măști pentru pasagerii care nu au deja asupra lor.

În urmă deciziilor autorităților locale, pentru cursele spre Canada, Los Angeles și New York, Air France informează că este obligatoriu că pasagerii să poarte mască de protecție sau un element echivalent la plecarea din Paris. Aceste noi măsuri se aplică și în cazul pasagerilor care pleacă din aceste destinații, la efectuarea check-in-ului în aeroport și la îmbarcarea la bordul aeronavei, dacă distanța socială nu poate fi respectată.

Despre Air France

Air France-KLM este grupul lider de piață pe zborurile lung-curier cu plecare din Europa. Oferă clienților săi acces la o rețea care acoperă 314 destinații în 116 țări datorită companiilor Air France, KLM Royal Dutch Airlines și Transavia. Cu o flota de 548 de aeronave și 101,4 milioane de pasageri transportați în 2018, Air France-KLM operează până la 2.300 de zboruri zilnice, în principal prin hub-urile din Paris-Charles de Gaulle și Amsterdam-Schiphol.

Te-ar mai putea interesa și
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr de 7.676 de cazuri noi (cel mai de la debutul valului patru) de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate peste 67.000 de teste, a......
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei regenerabile
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei ...
Compania italiană de utilităţi Enel şi-a propus triplarea capacităţilor de producere a energiei din surse regenerabile ...
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul Ungariei
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul ...
Agenţia de evaluare financiară Moody's a îmbunătăţit vineri ratingul de ţară al Ungariei, de la "Baa3" până la ...
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Kaufland, operatorul celui mai mare lanț de hypermarketuri la nivel național și numărul doi pe piața comerțului alimentar ...