Air France a repatriat în ultima lună peste 270.000 de persoane blocate departe de case de apariția pandemiei

Începând cu 14 martie 2020, Air France și subsidiara sa low-cost Transavia au operat peste 1.800 de szboruri, de pe 132 de aeroporturi din 82 de țări, informează compania prin intermediul unui comunicat transmis către Economica.net.
Economica.net - mie, 29 apr. 2020, 13:49
Air France a repatriat în ultima lună peste 270.000 de persoane blocate departe de case de apariția pandemiei

Air France și-a concetrat activitatea pe repatrierea cetățenilor a diverse state și pe transportul de echipamente medicale.
Datorită acestor zboruri, peste 270.000 de persoane rămase blocate departe de case de declanșarea pandemiei de coronavirus au fost repatriate, 150.000 dintre acești pasageri fiind francezi. Air France și Transavia au creat tarife speciale fixe pentru repatrierea pasagerilor.

Operațiunile de repatriere se apropie de final în majoritatea regiunilor, cu excepția anumitor zone precum Africa de Nord, unde cererea rămâne în continuare mare, în ciuda a peste 200 de zboruri deja efectuate. Pentru a răspune acestei necesități, Air France va mai furniza câteva zboruri în decursul următoarelor săptămâni, sub rezervă obținerii autorizațiilor necesare.

Activitatea Air France este acum concentrată pe implementarea unui program de zbor minim, echivalent cu aproximativ 5% din capacitatea oferită în mod normal. Acest lucru este menit, pe de o parte, să păstreze continuitatea teritorială în marile orașe franceze și teritoriile de peste mări, iar pe de altă parte să mențină legătura cu marile metropole europene și mondiale, asigurând transportul de pasageri și marfă.

De asemenea, compania Air France este implicată activ în transporturile aeriene dintre China și Franța contribuind la aducerea de măști și echipamente medicale. 7 zboruri sunt operate săptămânal folosind avioane cargo Boeing 777 și aeronave Boeing 777 utilizate de obicei pentru transportul de pasageri. Materialele transportate sunt depozitate în magaziile și în cabinele aeronavelor.

Implementarea acestui plan de repatriere și de continuitate operațională a fost posibilă prin angajamentul comun al tuturor echipajelor Air France și Transavia, al personalului de la sol, al piloților și însoțitorilor de zbor, care sunt mândri să contribuie la efortul național.

Distanțare socială
În prezent, majoritatea zborurilor operate de Air France nu sunt operate la capacitate maximă, pentru a permite distanțarea socială. În cazurile în care distanțarea socială nu este posibilă, echipajele Air France distribuie la intrarea în aeronavă măști pentru pasagerii care nu au deja asupra lor.

În urmă deciziilor autorităților locale, pentru cursele spre Canada, Los Angeles și New York, Air France informează că este obligatoriu că pasagerii să poarte mască de protecție sau un element echivalent la plecarea din Paris. Aceste noi măsuri se aplică și în cazul pasagerilor care pleacă din aceste destinații, la efectuarea check-in-ului în aeroport și la îmbarcarea la bordul aeronavei, dacă distanța socială nu poate fi respectată.

Despre Air France

Air France-KLM este grupul lider de piață pe zborurile lung-curier cu plecare din Europa. Oferă clienților săi acces la o rețea care acoperă 314 destinații în 116 țări datorită companiilor Air France, KLM Royal Dutch Airlines și Transavia. Cu o flota de 548 de aeronave și 101,4 milioane de pasageri transportați în 2018, Air France-KLM operează până la 2.300 de zboruri zilnice, în principal prin hub-urile din Paris-Charles de Gaulle și Amsterdam-Schiphol.

Te-ar mai putea interesa și
Progresul tehnologic al Chinei nu poate fi frânat – Xi Jinping, la întâlnirea cu premierul olandez
Progresul tehnologic al Chinei nu poate fi frânat – Xi Jinping, la întâlnirea cu premierul olandez
Progresul tehnologic al Chinei nu poate fi frânat, a declarat preşedintele chinez Xi Jinping, care l-a primit miercuri la Beijing pe premierul olandez Mark Rutte pentru convorbiri privind în......
Autoritatea pentru concurenţă din Polonia a amendat Amazon cu 7,8 milioane de dolari
Autoritatea pentru concurenţă din Polonia a amendat Amazon cu 7,8 milioane de dolari
 Autoritatea pentru concurenţă din Polonia (UOKiK) a amendat compania americană Amazon cu 31 de milioane de zloţi (7,8 ...
Guvernul atrage un fond de investiții coreean în proiectul centralei nucleare cu SMR americane de la Doicești. Nuclearelectrica, solicitată să mai vină cu bani
Guvernul atrage un fond de investiții coreean în proiectul centralei nucleare cu SMR americane de la Doicești. Nuclearelectrica, ...
Ministerul Energiei a introdus pe ordinea de zi a ședinței Adunării Generale a Acționarilor Nuclearelectrica un punct ...
Uniunea Europeană a raportat excedent comercial în 2023, după deficitul comercial record din 2022 – date Eurostat
Uniunea Europeană a raportat excedent comercial în 2023, după deficitul comercial record din 2022 – date Eurostat
Balanţa comercială a Uniunii Europene a înregistrat în 2023 un excedent de 38 miliarde de euro, un contrast semnificativ ...