Air France-KLM a revenit pe profit pentru prima dată din 2010

Operatorul aerian Air France-KLM a raportat, joi, primul său profit operaţional anual din 2010, depăşind estimările analiştilor, însă a avertizat că un acord cu piloţii este crucial pentru ca firma franco-olandeză să rămână competitivă când va creşte din nou preţul la ţiţei, transmite Reuters şi Bloomberg, citate de Agerpres. 
Economica.net - joi, 18 feb. 2016, 14:27
Air France-KLM a revenit pe profit pentru prima dată din 2010

Atentatele teroriste de la Paris, din 13 noiembrie, au provocat Air France- KLM pierderi de circa 70 milioane euro în decembrie.

La Bursa de la Paris, acţiunile companiei au urcat joi cu 7,3%, la 7,99 euro, cel mai semnificativ avans din ultimele cinci luni, după ce Air France-KLM a anunţat că profitul operaţional a ajuns la 816 milioane de euro (908 milioane de dolari) în 2015, faţă de o pierdere de 129 milioane de euro în 2014. Analiştii estimau un câştig de 706 milioane de euro.

Anul acesta, titlurile Air France-KLM au urcat la bursă cu 12%, iar compania se aşteaptă să rămână profitabilă şi în 2016.

Operatorul aerian încearcă să ajungă la un acord cu angajaţii pentru reducerea salariilor, iar directorul general Alexandre de Juniac a avertizat că fără un astfel de acord va fi imposibil pentru Air France-KLM să concureze cu operatorii low-cost, cum ar fi EasyJet Plc în Europa sau cu firmele din Golf pentru zborurile pe distanţe lungi.

‘În ciuda mediului favorabil creat de preţul mai scăzut al combustibilului, nu ne vom reduce obiectivul de a ne îmbunătăţi competitivitatea, deşi incertitudinile economice şi geopolitice rămân ridicate’, a afirmat Alexandre de Juniac.

Datoria Air France-KLM a scăzut anul trecut cu 1,1 miliarde de euro, la 4,3 miliarde de euro, iar compania a anunţat că va lua măsuri pentru reducerea suplimentară a datoriei în acest an.

Anul trecut, 89,821 milioane pasageri au călătorit cu aeronavele Air France-KLM, o creştere de 3% faţă de 2014.

Te-ar mai putea interesa și
Situație foarte gravă în plin val patru. Mai sunt în România doar 12 paturi ATI libere pentru bolnavii COVID-19
Situație foarte gravă în plin val patru. Mai sunt în România doar 12 paturi ATI libere pentru bolnavii COVID-19
Grupul de Comunicare Strategică informează că, potrivit datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există sâmbătă 1.251 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19,......
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr de 7.676 de cazuri noi (cel mai de la debutul valului patru) de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate ...
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei regenerabile
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei ...
Compania italiană de utilităţi Enel şi-a propus triplarea capacităţilor de producere a energiei din surse regenerabile ...
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul Ungariei
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul ...
Agenţia de evaluare financiară Moody's a îmbunătăţit vineri ratingul de ţară al Ungariei, de la "Baa3" până la ...