Airbus avertizează că va fi mai dificil de îndeplinit obiectivul privind livrările de aeronave în 2018

Grupul aeronautic european Airbus a atenuat principalele ţinte de livrări şi a avertizat că îndeplinirea acestora va fi "un efort mai extins", din cauza problemelor apărute la furnizori, transmite Reuters.
Economica.net - mie, 31 oct. 2018, 10:33
Airbus avertizează că va fi mai dificil de îndeplinit obiectivul privind livrările de aeronave în 2018

Tonul prudent privind livrările – care determină profitul şi veniturile – vine în pofida câştigurilor trimestriale mai ridicate ale furnizorului de aeronave, sateliţi şi elicoptere.

Profitul operaţional ajustat al Airbus a urcat în trimestrul trei din 2018 la 1,576 miliarde de euro (1,8 miliarde de dolari), la venituri de 15,451 miliarde de euro, în timp ce analiştii intervievaţi de Reuters se aşteptau la un câştig de 1,441 miliarde de euro, la vânzări de 15,316 miliarde de euro.

Grupul aeronautic european se confruntă cu noi dificultăţi la cele mai bine vândute avioane – Airbus A321 – care se produc la fabrica din Hamburg, Germania, chiar dacă unii furnizori au început să livreze mai rapid motoarele pentru aceste modele.

„Mai sunt multe de făcut înainte de finalul anului, pentru a ne îndeplini pe deplin angajamentele”, se arată într-un comunicat al Airbus.

Compania şi-a menţinut obiectivul de a livra anul acesta 800 de aeronave comerciale, necesare pentru a-şi îndeplini ţintele financiare, dar a anunţat că acum acest obiectiv va include şi livrarea a 18 avioane A220, de la recent achiziţionata firmă Bombardier CSeries.

Săptămâna trecută, compania britanică Rolls-Royce a avertizat că se aşteaptă să livreze 500 de motoare mari anul acesta, faţă de prognoza anterioară de 550, şi lucrează îndeaproape cu clienţii, cum ar fi Airbus, care foloseşte Trent 7000 la noua sa aeronavă A330neo.

În pofida întârzierilor, Airbus este încrezător că-şi va îndeplini anul viitor obiectivul de a produce lunar 60 de aeronave cu un singur culoar la toate fabricile sale, faţă de 55 în prezent.

Anul trecut, Airbus a raportat vânzări de 67 de miliarde de euro şi a avut aproximativ 129.000 de angajaţi pe plan global.

Airbus este lider european în furnizarea aeronavelor de tip petrolier, de luptă şi de transport şi a avioanelor dedicate misiunilor, precum şi numărul unu în Europa în ceea ce priveşte programul spaţial şi a doua cea mai mare companie din lume cu misiuni în spaţiu.

Recent, Airbus Helicopters a inaugurat noua fabrică din România, o investiţie de 52 de milioane de euro, unde va fi produs elicopterul cu două motoare H215, primul aparat fiind aşteptat să iasă de pe linia finală de asamblare în 2018.

Te-ar mai putea interesa și
Mark Mobius: Bitcoin s-ar putea prăbuși sub 10.000 de dolari în 2023
Mark Mobius: Bitcoin s-ar putea prăbuși sub 10.000 de dolari în 2023
Bitcoin s-ar putea prăbuşi la 10.000 de dolari, o scădere de peste 40% faţă de preţurile actuale, a declarat joi investitorul veteran Mark Mobius pentru CNBC....
Uniunea Europeană a adoptat plafonul de preț de 60 de dolari pe baril pentru petrolul rusesc
Uniunea Europeană a adoptat plafonul de preț de 60 de dolari pe baril pentru petrolul rusesc
Uniunea Europeană a fost de acord cu impunerea unui plafon de preț al petrolului rusesc la 60 de dolari pe baril, deschizând ...
Xi Jinping este de acord că varianta Omicron a coronavirusului este mai puțin letală, ceea ce permite mai multă flexibilitate în privința restricțiilor
Xi Jinping este de acord că varianta Omicron a coronavirusului este mai puțin letală, ceea ce permite mai multă flexibilitate ...
Varianta Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2 este mai puţin letală, prin urmare ea permite ''mai multă flexibilitate'' ...
Activiștii Last Generation din Germania anunță că își vor intensifica protestele începând de luni
Activiștii Last Generation din Germania anunță că își vor intensifica protestele începând de luni
Activiştii pentru climă Last Generation din Germania plănuiesc să reia şi să intensifice protestele începând de luni ...