Airbus Helicopters a livrat ultimul elicopter H215M Armatei chiliene

Armata din Chile a intrat, la începutul lunii decembrie, în posesia a celui de-al zecelea elicopter bimotor tip H215M, aceasta fiind ultima livrare în proiectul care a demarat în 2008 printr-o comandă de 8 elicoptere și a continuat în 2013 și 2014 cu două aparate de zbor. Noul elicopter va fi operat, alături de celelalte nouă, de către Batalionul de elicoptere al Brigăzii Aeriene a Armatei chiliene.
Economica.net - mar, 20 dec. 2016, 11:26
Airbus Helicopters a livrat ultimul elicopter H215M Armatei chiliene

Ceremonia oficială de înmânare a aeronavei a avut loc la fabrica Airbus Helicopters din Santiago în prezența generalului Humberto Oviedo Arriagada, Șeful Statului Major al Armatei chiliene, generalul de brigadă Gustavo Nunez Kocher, șeful Statului Major al Brigăzii Aeriene a Armatei chiliene și Alexandre Ceccacci, directorul general al Airbus Helicopters Chile, precum și a altor demnitari civili și militari.

“Acest elicopter completează flota armatei, care include acum aparate de zbor de ultimă generație care au capacitatea de a desfășura operațiuni multiple în țară”, a spus generalul de brigadă Nunez Kocher. „Încrederea noastră în acest elicopter se bazează pe rezultatele operaționale ob’inute de la intrarea în serviciu, în 2009. H215M și-a dovedit versatilitatea și disponibilitatea cu ocazia numeroaselor și solicitantelor operațiuni ale Armatei.”

Flota de elicoptere H215M a armatei din Chile a desfășurat déjà peste 10.000 de ore de zbor în misiuni diverse, de la oferirea de ajutor în zone greu accesibile la operațiuni medicale, stingerea incendiilor și acordarea de ajutor în caz de dezastru. Brigada Aeriană a Armatei chiliene a jucat un rol crucial în timpul inundațiilor care au afectat regiunea Atacama în 2015, desfășurând atunci 56 de misiuni pentru a oferi asistență victimelor indundațiilor.

“Succesul acestui proiect se datorează implicării ambelor părți și relației de încredere dintre ele”, a spus Alexandre Ceccacci. „Aș dori să mulțumesc armatei pentru întregul suport. Va fi o onoare să lucrăm împreună pentru a asigura suportul necesar acestor elicoptere precum și în alte proiecte viitoare. Airbus Helicopters poate fi mândră de flota de 10 elicoptere H215M a Brigăzii Aeriene și vă asigur că vom lucra din greu pentru a ne asigura că acestea vor livra capabilitate de înaltă calitate”, a mai spus Ceccacci.

Pe lângă cele 10 aparate H215M, armata chiliană operează și alte elicoptere produse de Airbus Helicopters, precum modelul AS350B3 cu un singur motor, modelul bimotor AS355NP și Puma SA330L.

H215 și versiunea sa militară H215M fac parte din familia Super Puma. Acest tip de aparate sunt capabile să participe în misiuni multirol și să livreze performanță în condiții de operare extreme. Platforma robustă a H215M, combinată cu avionica modernă rezultă în capabilități pe distanțe lungi, putere, viteză și o mare încărcătură utilă, ceea ce face din acesta elicopterul ideal pentru misiuni de căutare și salvare. H215 are, de asemenea, o rată mare de disponibilitate de zbor, de peste 95%, și este rentabil din punct de vedere al întreținerii.

Elicopterele din familia Super Puma se află în serviciul operațional în peste 43 de state ale lumii. Doar în America Latină operează peste 100 de elicoptere din această familie, fiind prezente în aproape fiecare țară din această regiune. Capacitatea acestora de a opera la altitudini mari și temperaturi ridicate, specifice junglei, demonstrează că aceste elicoptere fac față provocărilor operaționale specifice acestei regiuni, mai ales din zona Anzilor și a platourilor înalte, unde se află un mediu unic din punct de vedere al altitudinii și temperaturii.

Airbus Helicopters, divizie a grupului Airbus, oferă cele mai eficiente soluții din lume în materie de elicoptere civile și militare. Flota operațională include aproape 12.000 de elicoptere care sunt operate de peste 3.000 de clienți în 154 de țări. Airbus Helicopters are peste 22.000 de angajați și în 2015 a avut o cifră de afaceri de 6,8 miliarde de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Uzina Concordia Câmpina vinde un imobil din portofoliu şi terenuri adiacente cu 912.000 de euro
Uzina Concordia Câmpina vinde un imobil din portofoliu şi terenuri adiacente cu 912.000 de euro
Uzina Concordia, specializată în producţia confecţiilor metalice sudate, şi deţinută de Vasile şi Silviu-Marcel Bratu, ...
MedLife: Pe baza probelor selectate din cele 19 orașe, momentan, nu am identificat noua tulpină sud-africană pe teritoriul României
MedLife: Pe baza probelor selectate din cele 19 orașe, momentan, nu am identificat noua tulpină sud-africană pe teritoriul ...
În contextul apariției tulpinii Omicron la nivel mondial, MedLife a reluat procesul de secvențiere a genomului SARS-CoV-2 ...
Ce acoperă ajutorul de înmormântare în România?
Ce acoperă ajutorul de înmormântare în România?
În țara noastră sunt acordate o serie de ajutoare sociale pentru a putea veni în sprijinul persoanelor aflate în dificultate ...