Airbus Helicopters: Exportăm 75% din ceea ce producem şi dorim să ne menţinem şi în viitor

Director general Airbus Helicopters România, Serge Durand, a declarat joi, la unitatea de mentenanţă şi modernizare elicoptere a companiei de la Ghimbav, că unitatea exportă în prezent 75% din ceea ce lucrează, procent care va fi menţinut şi în continuare, iar capacitatea de producţie este acoperită în proporţie de 88% cu comenzi.
Economica.net - joi, 27 apr. 2017, 18:39
Airbus Helicopters: Exportăm 75% din ceea ce producem şi dorim să ne menţinem şi în viitor

‘Această companie este specializată în mentenanţă, reparaţii şi modernizarea elicopterelor. Este foarte important de precizat că exportăm foarte mult din ceea ce realizăm. Lucrăm în acest moment la număr de 20 de elicoptere pentru forţele armate din Marea Britanie, Franţa, Emiratele Arabe, Guineea, Gabon, care se modernizează, dar şi avem şi elicoptere SMURD sau pentru alte domenii la care lucrăm. Din luna octombrie avem o comandă semnată cu Finlanda pentru modernizarea a două elicoptere. 70% din veniturile noastre se realizează din export şi suntem foarte mulţumiţi că avem 88% din capacitate acoperită cu comenzi. Această companie exportă practic pentru România în întreaga lume. Mesajul nostru este că în această companie oferim servicii la nivel global’, a spus directorul general al Airbus Helicopters România, cu ocazia unei demonstraţii pentru jurnalişti la uzina de la Ghimbav.

Acesta a amintit despre contractul semnat la începutul lunii aprilie 2017, cu IAR Ghimbav, pentru producerea elicopterului H215 M, varianta militară.

‘Este un contract foarte important semnat cu IAR, cu sprijinul Ministerului Economiei din România, pentru a ne uni eforturile în realizarea acestui elicopter. Sunt foarte încântat de acest contract, avem 40 de ani de cooperare. IAR Ghimbav a produs mai mult de 300 de elicoptere sub licenţa noastră, avem tehnologie comună, ştim cum să lucrăm. Oferim IAR Ghimbav şansa să fie cel mai important contractor, pentru a personaliza şi a pune armament şi siteme speciale pe elicoptere, pentru forţele aeriene. Noi livrăm aparatul clasic, în varianta civilă, iar IAR îl transformă în varianta militară. Este absolut logic să producem şi pe fiul şi pe nepotul lui PUMA, în continuare. Ne uităm la viitor şi dorim ca prin acest acord să exportăm elicoptere şi în anii următori’, a spus sursa citată.

Serge Durand a explicat că, începând cu anul 2019, când va începe la Ghimbav producerea elicopterului H215, în variantă civilă, şi Ministerul Apărării Naţionale va dori să-şi reînnoiască flota cu H215, IAR-ul este soluţia potrivită pentru modernizarea acestora şi adăugarea de sisteme speciale pentru armată.

‘Deci noi suntem contractorul principal care va pregăti elicopterul pentru forţele armate, şi noi sprijinim livrările elicopterului de bază, vorbim de elicopterul civil H215. Exclusivitatea este pentru cinci ani, dar ce am semnat noi ne dă o perspectivă de 40 de ani. Pentru a începe această cooperare trebuie să atingem pragul minim de 16 elicoptere H215 comandate pentru noua fabrică, stabilit de preşedintele nostru Olivier Michalon, senior vice-president pentru Europa al Airbus Helicopters. În momentul în care avem 16 comenzi, începem şi personalizarea cu IAR, varianta militară’, a punctat Durand.

Sursa citată a adăugat că anul trecut a fost o scădere pe piaţa de elicoptere din raţiuni economice, dar cu toate acestea compania îşi menţine nivelul maxim de cotă de piaţă.

Compania Airbus Helicopters România este rezultatul unui joint venture între Airbus şi IAR, parteneriat care a fost reconfirmat recent prin semnarea Acordului general de coperare exclusivă pentru fabricarea la Ghimbav a elicopterului H215M.

După prezentarea unităţii de mentenanţă şi modernizare elicoptere, jurnaliştii au asistat la o demonstraţie făcută de piloţii de la IAR Ghimbav, cu elicopterul militar modernizat pentru forţele armate din Emiratele Arabe.

Te-ar mai putea interesa și
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Țiriac Collection a integrat oficial în galeria sa de vehicule un spectaculos model Mercedes-AMG ONE, marcând astfel un moment de referință în istoria colecției de automobile. ...
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, s-a aflat vineri, la Iaşi, pentru a lua parte la începerea primelor lucrări ...
Vista Bank a acordat un împrumut de 13,9 milioane de euro companiei Alive Wind Power One, parte a Premier Energy Group, pentru cumpărarea unui parc eolian
Vista Bank a acordat un împrumut de 13,9 milioane de euro companiei Alive Wind Power One, parte a Premier Energy Group, ...
Vista Bank a acordat companiei Alive Wind Power One, parte a Grupului Premier Energy PLC, un credit de investiții în sumă ...
Geely a vândut acțiuni Volvo AB în valoare de 1,32 de miliarde de dolari
Geely a vândut acțiuni Volvo AB în valoare de 1,32 de miliarde de dolari
Acţiunile producătorului suedez de camioane Volvo AB au scăzut vineri cu 5,9%, după ce grupul chinez Geely şi-a vândut ...