Airbus Helicopters face concedieri în Franţa

Airbus Helicopters intenţionează să reducă 582 de locuri de muncă în Franţa, printr-un program de plecări voluntare, ca răspuns la dificultăţile de pe piaţa elicopterelor comerciale, transmite Reuters.
Economica.net - mie, 26 oct. 2016, 12:16
Airbus Helicopters face concedieri în Franţa

Constructorul aeronautic european a precizat miercuri că reducerile vor avea loc în următorii doi ani, la două unităţi din Franţa.

Grupul Airbus este cel mai mare producător din lume de elicoptere comerciale şi a fost afectat de încetinirea cererii, în special din partea clienţilor din sectorul energetic, şi de consecinţele accidentului în care a fost implicat în Norvegia unul din elicopterele sale Super Puma, în aprilie.

Luna aceasta, Polonia a anulat un contract în valoare de 13,5 miliarde zloţi (3,14 miliarde de euro) privind achiziţionarea a 50 de elicoptere Caracal produse de Airbus Helicopters.

În septembrie, grupul european Airbus a prezentat un plan de reorganizare internă în urma căruia toate diviziile vor fi combinate într-o singură companie, în ideea simplificării guvernanţei corporatiste şi optimizării eficienţei. Airbus Group va fuziona cu principala sa divizie Airbus Commercial Aircraft, care produce avioane de pasageri, în cadrul unei noi entităţi botezate ‘Airbus’. Francezul Fabrice Brégier va deveni director operaţional al Airbus în timp ce germanul Tom Enders va rămâne directorul general al grupului.

‘Fuziunea dintre Airbus Group şi Airbus deschide calea unei modificări structurale a guvernanţei companiei noastre, va elimina dublarea posturilor şi va îmbunătăţi productivitatea. Celelalte două divizii (Airbus Defence and Space şi Airbus Helicopters- n.r.), care vor rămâne parte integrantă a grupului, vor beneficia de pe urma acestei fuziuni printr-un sprijin comercial mai ţintit şi costuri reduse’, a subliniat Tom Enders.

Recent, Airbus Helicopters a inaugurat noua fabrică din România, o investiţie de 52 milioane de euro, unde va fi produs elicopterul cu două motoare H215, primul aparat fiind aşteptat să iasă de pe linia finală de asamblare în 2018.

Te-ar mai putea interesa și
Ieftinire a carburanților, azi. Benzina și motorina au ajuns să coste aprope la fel în benzinării
Ieftinire a carburanților, azi. Benzina și motorina au ajuns să coste aprope la fel în benzinării
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a redus azi prețul motorinei și a menținut prețul benzinei, astfel că diferența de preț dintre cei doi carburanți a......
Taipeiul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul Insulei Taiwan
Taipeiul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul Insulei Taiwan
Douăzeci şi unu de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8.15 (0.15 ...
Statele Unite își vor retrage militarii staționați în Niger, la cererea autorităților din această țară
Statele Unite își vor retrage militarii staționați în Niger, la cererea autorităților din această țară
Statele Unite şi-au dat vineri acordul de a-şi retrage din Niger cei 1.000 de soldaţi angajaţi acolo în lupta antijihadistă, ...
ANAT: Cea mai vândută stațiune pentru minivacanța de 1 Mai și Paște este Băile Felix. Urmează Mamaia și Călimăneşti – Căciulata
ANAT: Cea mai vândută stațiune pentru minivacanța de 1 Mai și Paște este Băile Felix. Urmează Mamaia și Călimăneşti ...
Numărul turiştilor care vor petrece minivacanţa de 1 Mai şi Paşte pe litoral ar putea fi mai mic decât anul trecut, ...