Airbus Helicopters inaugurează prima fabrică de asamblare din China

Airbus Helicopters, cel mai mare furnizor mondial de elicoptere comerciale, a inaugurat miercuri prima linie de asamblare construită de un producător străin în China, un pas cheie în îndeplinirea planurilor companiei de extindere pe piaţa chineză, transmit Xinhua şi publicaţia Global Times.
Economica.net - mie, 17 apr. 2019, 12:17
Airbus Helicopters inaugurează prima fabrică de asamblare din China

Fabrica este situată în Qingdao, un oraş din provincia Shandong, în estul Chinei. Capacitatea de producţie va fi de 18 elicoptere pe an, dar va putea fi dublată pentru a face faţă cererii.

Este pentru prima dată când Airbus investeşte într-o linie de asamblare finală pentru elicopterul H135 în afara Europei.

China şi grupul aeronautic european au semnat un acord în 2016 pentru asamblarea a 100 de elicoptere H135 în următorii 10 ani, primul model care va ieşi de pe poarta fabricii din Qingdao fiind planificat pentru semestrul doi din 2019. Din acest an, 95 din cele 100 de elicoptere vor fi asamblate la Qingdao.

Modelul H135 este popular în China, fiind utilizat în acordarea ajutorului medical de urgenţă, în lupta împotriva incendiilor, în operaţiunile poliţiei şi în turism.

„China este cea mai promiţătoare piaţă din lume pentru elicoptere. Acest este cel mai bun mod prin care Airbus îşi arată angajamentul şi determinarea de a adânci cooperarea cu partenerii chinezi”, a afirmat Marie-Agnes Veve, director general al Airbus Helicopters China.

Chiar dacă Europa şi SUA sunt în prezent principalele pieţe ale Airbus, grupul aeronautic european se va concentra pe China datorită potenţialului ridicat, în condiţiile în care Europa şi SUA sunt deja pieţe mature, a explicat Marie-Agnes Veve.

Airbus se aşteaptă ca industria aviatică din China să înregistreze în următorii ani o rată anuală de creştere de aproximativ 50%, datorită cererii ridicate de elicoptere din partea autorităţilor şi a companiilor de transport.

Conform estimărilor, China va avea nevoie de aproximativ 600 de elicoptere uşoare în următorii 20 de ani.

Airbus este lider european în furnizarea aeronavelor de tip petrolier, de luptă şi de transport şi a avioanelor dedicate misiunilor, precum şi numărul unu în Europa în ceea ce priveşte programul spaţial şi a doua cea mai mare companie din lume cu misiuni în spaţiu.

Recent, Airbus Helicopters a inaugurat noua fabrică din România, o investiţie de 52 milioane de euro, unde va fi produs elicopterul cu două motoare H215.

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Decizie incredibilă în Austria – Guvernul anunţă că va renunţa la extinderea reţelei de autostrăzi, sub presiunea Ecologiştilor
Decizie incredibilă în Austria – Guvernul anunţă că va renunţa la extinderea reţelei de autostrăzi, sub presiunea ...
Austria va renunţa, sub impulsul Verzilor, la mai multe proiecte de extindere a reţelei de autostrăzi pentru a combate ...
Cum începe leul luna decembrie – curs valutar interbancar 2.12.2021
Cum începe leul luna decembrie – curs valutar interbancar 2.12.2021
Euro începe prima zi bancară din luna decembrie la 4,95 lei, pe piaţa interbancară. Pe 30 noiembrie şi 1 decembrie, ...
Raiffeisen îşi schimbă strategia: interzice operaţiunile cu numerar, impune taxe pe deţinerile de valută şi obligă persoanele fizice la operaţiuni online
Raiffeisen îşi schimbă strategia: interzice operaţiunile cu numerar, impune taxe pe deţinerile de valută şi obligă ...
Printr-o notă electronică transmisă clienţilor săi, Raiifeisen Bank anunţă că de la 1 februarie 2022 modifică aproape ...