1EUR = 4.7228 RON | Bucureşti 30 º

Companii

Airbus Helicopters Romania vrea să lucreze cu furnizori români şi pregăteşte 28 de elevi anual în aeronautică

Compania a semnat un acord cu colegiul tehnic "Transilvania" pentru a forma tineri care vor deveni tehnicieni în aeronautică. 

22 oct, 2016 | ECONOMICA.net

Airbus Helicopters, care a inaugurat, pe 13 septembrie 2016 noua fabrică de la Brașov, în prezența președintelui francez Francois Hollande și al premierului Dacian Cioloș, intenţionează să ajute furnizorii locali români pentru a se dezvolta, în vederea colaborării cu compania, a declarat Serge Durand, directorul Airbus Helicopters Industries, care conduce operațiunile grupului în România.

Compania va fabrica, la Braşov, modelul de elicopter H215, iar primul exemplar fabricat 100% în România ar putea ieşi de pe linia de asamblare în 2018.

În prezent, Airbus Helicopters Romania are 165 de angajaţi, iar Airbus Helicopters Industries Romania are 35 de angajaţi, cele două companii totalizând astfel 200 de persoane angajate. În momentul în care fabrica va produce la capacitate maximă, celor 165 de angajaţi de la Airbus Helicopters Romania li se vor fi alătura alţi 350.

"Am adus cu noi mulţi ingineri şi tehnicieni pricepuţi, însă ne uităm şi la viitor. Sunt gulere albe şi albastre care au pricepere, însă ne uităm şi la viitor. Media de vârstă, acum, este de 52 de ani. Peste 10 ani ce vom face? Am decis, aşadar, să facem un parteneriat cu colegiul tehnic "Transilvania", pe care îl vom sprijini să formeze 28 de elevi pe an. Prima serie va termina peste 4 ani", a declarat Serge Durand pentru ECONOMICA.NET.

Compania a oferit şcolii, printre altele, fuselajul unui elicopter, sculele, sistemele electronice de bord, cutii de viteze, tot ce ţine de pările mecanice, pilot automat, sistemele de comandă hidraulice. 

Airbus Helicopters, divizie a Airbus Group, are o flotă operațională ce include aproape 12.000 de elicoptere operate de peste 3000 de clienți în 154 de țări. Airbus Helicopters are peste 22.000 de angajați și în 2015 a avut venituri de 6,8 miliarde de euro.

 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO