Airbus Helicopters va livra alte 16 elicoptere UH-72A Lakota Armatei SUA

Airbus Helicopters Inc. a încheiat un nou contract care prevede livrarea altor 16 elicoptere UH-72A Lakota pentru Armata Statelor Unite. Valoarea contractului, al doilea din acest an, este de 116 milioane de dolari. Noul contract demonstrează încrederea Armatei SUA, dar şi potenţialul de dezvoltare al programului Lakota.
Economica.net - mar, 27 mart. 2018, 08:44
Airbus Helicopters va livra alte 16 elicoptere UH-72A Lakota Armatei SUA

„Suntem mândri de parteneriatul cu Armata SUA. În calitate de lider mondial în domeniul elicopterelor de antrenament, recunoaştem cât de importantă este achiziţia Lakota pentru Forţele Aeriene ale Armatei şi pentru naţiunea noastră. Angajaţii noştri de la Airbus se angajează să livreze fiecare elicopter la preţul şi la data stabilite, fără excepţie”, a declarat Chris Emerson, preşedintele Airbus Helicopters Inc. şi şeful diviziei pentru America de Nord.

Acest nou contract prevede producția elicopterelor UH-72A, livrate împreună cu manualele de operare tehnică şi de zbor, dar şi un program de management pentru configurarea trainingului pentru Nivelul Inițial Elicoptere (Aripa Rotativă) în misiunile de antrenament de la Fort Rucker. Aparatele livrate în baza acestui contract sunt aferente deciziei de achiziție pentru anul fiscal 2016.

„Misiunea noastră de a furniza aceste echipamente vitale la nivel naţional este crucială în vederea apărării ţării noastre şi pentru eliminarea deficitului de piloţi”, a precizat Chris Emerson.

UH-72A este un elicopter utilitar bimotor folosit pentru o gamă largă de operaţiuni militare, inclusiv transport de trupe şi de încărcături uşoare, evacuări medicale, transport VIP, securitate la frontieră şi apărare naţională.

Airbus a furnizat peste 423 de elicoptere UH-72A Lakota de la fabrica sa din Columbus (Mississippi), de la încheierea primului contract în 2005. Noul contract consolidează flota Lakota şi întărește misiunea sa de antrenament. Cu noi aparate de zbor în flotă, operatorii Lakota îşi sporesc capacitatea de a organiza şi executa operaţiuni de salvare în caz de dezastru sau de luptă împotriva traficului de stupefiante, susţinând agenţiile civile şi de intervenţie de urgenţă la nivel naţional.

Disponibil în mai multe configuraţii, elicopterul UH-72A Lakota are cel mai mic preţ de achiziţie, întreţinere şi operare în raport cu orice alt elicopter militar american aflat în producţie. Elicopterele Lakota sunt un element-cheie al Iniţiativei de Restructurare a Aviaţiei Militare şi echipamentul de bază pentru misiunile de instruire ale Centrului de Excelenţă al Aviaţiei Militare de la Fort Rucker (Alabama, SUA).

Elicopterele UH-72A Lakota sunt folosite în diferite configuraţii pentru numeroase misiuni importante ale armatei americane – forţe terestre, Marină, Garda Naţională.

Airbus este lider mondial în aeronautică şi servicii în domeniul spaţial. În 2017 a generat venituri de 67 miliarde de euro şi a avut aproximativ 129.000 de angajaţi. Airbus oferă cea mai complexă gamă de avioane de pasageri, cu capacităţi între 100 și peste 600 de locuri. Airbus este, de asemenea, lider european în domeniile avioanelor cargo, de luptă, transport şi misiuni de salvare, precum şi unul dintre liderii mondiali în industria spaţială. În domeniul elicopterelor, Airbus livrează cele mai eficiente soluţii civile şi militare din lume.

Te-ar mai putea interesa și
Avertisment al Curţii de Conturi Europene – Auditorii recomandă UE să îşi menţină vigilenţa cu privire la riscurile la adresa sistemului de rezoluţie bancară
Avertisment al Curţii de Conturi Europene – Auditorii recomandă UE să îşi menţină vigilenţa cu privire la riscurile ...
Riscurile la care este expus sistemul UE pentru gestionarea lichidării ordonate a băncilor în curs de a intra în dificultate din cadrul uniunii bancare s-au diminuat în 2021, însă acesta nu......
Comisia Europeană vrea un plan pentru confiscarea activelor îngheţate ale Rusiei
Comisia Europeană vrea un plan pentru confiscarea activelor îngheţate ale Rusiei
Comisia Europeană a propus miercuri confiscarea activelor îngheţate ale Rusiei pentru a pedepsi Moscova pentru invazia ...
Renault şi Airbus vor dezvolta împreună o nouă generaţie de baterii electrice
Renault şi Airbus vor dezvolta împreună o nouă generaţie de baterii electrice
Constructorul european de avioane Airbus şi grupul auto francez Renault au anunţat miercuri încheierea unui parteneriat ...
Industria locală de software, nivel record în 2022, de peste 11 miliarde de euro – analiză
Industria locală de software, nivel record în 2022, de peste 11 miliarde de euro – analiză
Cifra de afaceri a companiilor din industria de software din România a crescut cu aproximativ 14,5% față de 2020 și a ...