1EUR = 4.7537 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Airbus îşi menţine ţintele de livrări pentru 2019 şi ar putea face achiziţii

Cel mai mare grup aeronautic european, Airbus, îşi menţine ţintele de livrări pentru 2019, realizând progrese în rezolvarea problemelor de la fabrica din Hamburg, a anunţat marţi directorul operaţional Michael Schoellhorn, transmite Reuters.

21 mai, 2019 | Agerpres

Acesta a explicat că Airbus a eliminat multe întârzieri, comparativ cu anul trecut, şi încă poate realiza progrese în livrarea aeronavelor în mod regulat. Pentru acest an, Airbus are ca obiectiv 880-890 de livrări.

În a doua parte a anului, Airbus va analiza o posibilă majorare a producţiei la gama de aeronave A320, actualul obiectiv fiind livrarea a 63 de a unităţi pe lună, a declarat Michael Schoellhorn.

Surse din industrie au anunţat că Airbus intenţionează să majoreze producţia de avioane din familia A320 la 71 pe lună. De asemenea, a afirmat Michael Schoellhorn, Airbus face eforturi pentru eficientizarea fabricilor sale din Europa şi ar putea face noi achiziţii.

Airbus discută cu grupul canadian Bombardier despre o fabrică scoasă la vânzare în Belfast, Irlanda de Nord. Unitatea produce aripi pentru avioanele A220 pe care Bombardier l-a vândut anul trecut Airbus.

În 2018, Airbus a acceptat să achiziţioneze o participaţie majoritară la CSeries Aircraft Limited Partnership, divizia grupului canadian Bombardier care produce şi vinde avioanele CSeries.

În urma preluării CSeries, Airbus va putea oferi companiilor aeriene atât avioane CSeries, cât şi propriile sale aeronave, îşi va îmbunătăţi eficienţa şi va putea reduce semnificativ preţul componentelor, apreciază analiştii.

Deşi Bombardier va pierde controlul diviziei, unde a investit şase miliarde de dolari pentru dezvoltarea avioanelor, asocierea cu Airbus va fi benefică datorită reducerilor de costuri şi a reţelei de vânzări mai bune.

Airbus este un lider european în furnizarea aeronavelor de tip petrolier, de luptă, de transport şi a avioanelor dedicate misiunilor, precum şi numărul unu în Europa în ceea ce priveşte programul spaţial şi a doua cea mai mare companie din lume cu misiuni în spaţiu.

Recent, Airbus Helicopters a inaugurat noua fabrică din România, o investiţie de 52 de milioane de euro, unde va fi produs elicopterul cu două motoare H215, primul aparat fiind aşteptat să iasă de pe linia finală de asamblare în 2018.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO